De „Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli”, ieri, 30 ianuarie, polițiștii din cadrul Compartimentului de Prevenire al IPJ Neamț au trecut prin mai multe unități de învățământ pentru a explica elevilor „Arta de a nu deveni o victimă”.

„Am așa un filmuleț prin care am încercat să le explicăm copiilor de ce este important să recurgi la violență, care sunt impedimentele pe care le pot întâlni în viață dacă au un cazier «pătat». Am vrut să-i facem să conștientizeze că violența fizică și verbală nu poate duce la nimic bun”, a declarat inspectorul-principal Daria Oatu, de la Compartimentul de prevenire.

Oamenii legii au desfășurat activități de informare și prevenire, plecând de la cauzele comiterii violențelor și condițiile favorizante ale acestora. Polițiștii atrag atenția asupra faptului că cele mai multe cauze ale violențelor sunt determinate de: liberatatea înțeleasă greșit, anturajele nepotrivite care impun un limbaj și comportament neadecvat, mediatizarea în exces a unor cazuri de violență, vizionarea de filmulețe și timpul pierdut la calculator, dar și mediul familial dezechilibrat.

„Pentru elevi, părinții rămân repere. De la ei împrumută comportamentul verbal, fizic”, a dăugat Daria Oatu. „Arta de a nu deveni o victimă” a fost filmulețul pe care polițiștii l-au adus în atenția elevilor și prin care le-au transmis acestora că, un cazier „murdar” poate crea multe probleme celor care încearcă să se descurce în viață. De la înscrierea într-o școală dorită, până la ocuparea unui loc de muncă. (M. TEODOROF)

Articolul precedentEugen Păuleț și-a dat demisia din CL Roman
Articolul următorBuget aprobat, după pacea de la București