reclama autocenter

Afirmația făcută de președintele democrat-liberalilor Vasile Blaga despre o eventuală excludere a deputatului Elena Udrea din partid nu este pe placul primarului Laurențiu Leoreanu, președinte al PDL Roman, care consideră că într-o formațiune politică trebuie să existe o disciplină, dar nu o dictatură. Leoreanu crede că PDL nu-și permite acum să renunțe la membri, ci să strângă rândurile și să fie mai dinamic vizavi de lucrurile care nu merg bine în țară. Totuși, președintele democrat-liberalilor romașcani nu știe dacă o va urma pe Elena Udrea până în pânzele albe, dar o preferă clar în fața lui Vasile Blaga.

“Nu am văzut declarația, dar nu cred că PDL dă pe dinafară de atâția membri. Recunosc că într-un partid este nevoie de disciplină, dar nu de dictatură. Și despre mine s-au spus astfel de lucruri, că sunt un dictator, dar nu este adevărat. Eu fac dezbateri, nu iau decizii fără colegii mei. Mai mult, am o relație de prietenie strânsă cu cei din biroul politic. Mergem împreună la nunți, la botezuri, la înmormântări… Nu sunt un despot. Cred că discuțiile pe care le avem sunt binevenite. Mai multe minți gândesc mai bine decât una singură. Conflictul de idei crează progresul”, a spus președintele Leoreanu.

El a criticat poziția liderilor PDL care nu au ieșit public cu opinii pertinente despre evenimentele importante ce se petrec în România.

“În ultima perioadă au existat multe gloanțe care nu s-au tras, cum ar fi pe contractul cadru cu Comisia Europeană, validarea CSM legată de ingerința politicului în justiție, semnalele trase de SUA… A fost un slab manifest. Trebuiesc spuse anumite lucruri. O manifestare mai dinamică era de dorit. Pe doamna Udrea eu am văzut-o dinamică și răspunde la ce mă interesează direct, cu lobby-ul făcut pentru proiectele municipiului”, a precizat edilul.

Primarul Leoreanu spune că o discuție legată de excluderea Elenei Udrea este “prematură”. Totuși, între Udrea și Blaga, primarul alege prima variantă: “Am răspuns la această întrebare când am mers la vot la alegerile interne. Nu pot renunța la o pârghie importantă care mă poate sprijini. În același timp, nu subscriu la o eventuală renunțare la un anumit segment din PDL”.

Amenințarea că Elena Udrea ar putea să fie exclusă din partid vine de la liderul PDL Vasile Blaga, care este nemulțumit că deputatul nemţean a vorbit despre alţi candidaţi mai potriviţi pentru prezidenţiale, deşi liberal-democrații au decis că îl vor susţine pe Cătălin Predoiu. (C. MATEI)

Articolul precedentȘăf de reghiune superior
Articolul următorCel mai important ziarist născut la Neamţ