barbat furios distruge un laptop in flacari 1Te-ai întrebat vreodată cum îți poți distruge laptopul? Ei bine, nu la modul definitiv în care să-l arunci pe fereastră sau să dai cu ciocanul în el. Există și greșeli mai subtile pe care le poți face fără să-ți dai seama și care au același rezultat final: un device complet inutilizabil.

De aceea, este o idee bună să afli cele mai comune cauze de deteriorare a unui laptop, astfel încât să îl poți păstra pe al tău în bună stare de funcționare cât mai mult timp.

Deoarece laptopurile sunt dispozitive portabile, ele sunt mai predispuse la accidente și defecțiuni hardware decât în cazul computerelor desktop. De aceea pot apărea diverse situații neplăcute – de multe ori cauzate de neatenție sau lipsa de îndemânare – care îți pot deteriora partenerul de muncă sau de joacă într-un mod destul de grav.

Iată cele mai comune 3 greșeli pe care le poți face în legătură cu laptopul tău și care pot duce la deteriorarea sau chiar distrugerea lui totală

  • Cum să distrugi un laptop prin mânuirea incorectă

Dacă te întrebi cum să-ți strici rapid laptopul cel nou, încearcă să-l ridici prin apucarea cu degetele de ecran. A-l ține de orice colț al display-ului, mai ales cu o singură mână, este o idee proastă. Chiar și device-urile premium pot ceda uneori acestui abuz aparent inocent.

Când un laptop este închis, cel mai bun mod de a-l ridica este prin prinderea de partea din față sau din spate a dispozitivului. Este mai inteligent să-l ridici cu ambele mâini pentru mai multă siguranță. Când laptopul este deschis, ar trebui să îl ridici doar cu ambele mâini (una pe fiecare parte).

Nu ridica niciodată un laptop prin apucarea ecranului!

  • Cum să distrugi un laptop prin căldura excesivă?

Datorită părților interne (procesorul, memoria și placa video), laptopurile generează multă căldură. În zilele noastre aceste componente sunt mai eficiente decât oricând, iar temperatura medie emanată a scăzut mult față de anii anteriori. Cu toate acestea, multe modele se vor încălzi destul de mult atunci când sunt folosite la capacitate maximă, așa cum este în cazul unor programe sau jocuri solicitante din punctul de vedere al procesării și graficii.

Ventilatoarele din interior au rolul de a expulza această căldură internă, dar este responsabilitatea ta de a păstra neobturate și curate fantele de aerisire. Dacă acestea nu sunt libere, temperaturile vor crește alarmant în interiorul carcasei și aerul cald va rămâne în jurul componentelor critice ale laptopului. În cele din urmă, acesta se va supraîncălzi dincolo de limita periculoasă.

Mobila, covoarele și păturile sunt acele suprafețele care pot provoca ravagii în interiorul laptopului. E plăcut să stai cu el în pat să lucrezi sau să te joci, dar oriunde l-ai așeza, asigură-te că ventilatorul intern are fantele libere pentru a expulza căldura din interior. 

De asemenea, în timp, praful se poate acumula în interiorul laptopului și-i poate bloca ventilatorul și fantele de aerisire. Dacă îl folosești de mult timp, merită să apelezi la servicii specializate ca cele pe care le poți accesa cu un click aici pentru a-i face din când în când o curățare internă sau o revizie completă.

  • Cum să-ți omori laptopul prin transportarea inadecvată

După cum ai aflat mai sus, laptopurile nu prea agreează mișcările bruște sau șocurile. În ciuda a ceea ce ai văzut prin filme, nu le poți folosi în mod corespunzător pe șaua unei motociclete sau după ce îți arunci geanta de laptop pe asfalt imediat ce ai scos-o din lacul în care te-ai prăbușit odată cu motocicleta. Acestea sunt doar scenarii fantastice.

Mulți apelează la o geantă de laptop pentru a-i asigura o oarecare protecție la transportul zilnic. 

Acesta este un prim pas minunat, dar trebuie să te asiguri că acesta chiar oferă o protecție reală. 

O geantă sau un rucsac pentru laptop trebuie să aibă protecții solide pe toate laturile mai ales în partea de jos adică aceea cu care o așezi, de multe ori prea brusc, pe podea sau pe o bancă la școală sau în parc. 

În concluzie, este destul de ușor să te trezești că ”ți-ai ucis amicul electronic” datorită unor mici greșeli cărora nu le dai prea multă importanță. Totuși cu puțină grijă și luare aminte vei putea să-ți protejezi laptopul de cele mai nedorite incidente.

Sursa foto: shutterstock.com

Articolul precedentCampionatele Naționale de Orientare în alergare au loc în judeţul Neamţ
Articolul următorPolițiștii locali au ”adunat” 7 minori cerșetori din centrul orașului
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.