reclama autocenter

După mai bine de două luni în care, în Neamț, au fost probleme cu laptele praf, se pare că, începând de luna viitoare, situația se va rezolva. Cel puțin asta lasă să se înțeleagă cei de la Ministerul Sănătății.

„Lucrurile au început să se strice, din păcate, încă de prin luna noiembrie, când a fost trimisă o cantitate insuficientă de lapte praf. În decembrie, nu s-a mai trimis nimic, în ciuda sesizărilor pe care le-am adresat Ministerului Sănătății”, spune directorul economic al DSP Neamț, Constantin Oprea.

Reprezentanții DSP au făcut calculele necesare și au stabilit că, pentru întreg județul, este nevoie de 2.205 cutii. Cel mai mare necesar, în cifre, este pentru municipiul Roman – 745 cutii. Pentru Piatra Neamț, e nevoie de 605 cutii, iar pentru Târgu Neamț de 200 de cutii. La Roznov e nevoie de 480 de cutii cu lapte praf, în timp ce necesarul pentru Bicaz este de 175.

Laptele va ajunge la 430 de copii distrofici, 9 mame care suferă de diverse afecțiuni, precum și la un copil sugar al cărei mamă a decedat. De asemenea, de laptele praf ar urma să beneficieze și un copil aflat în plasament. Tot din spusele oficialilor DSP, primarii din Neamț sunt foarte conștiincioși când vine vorba de ridicarea cotei de lapte praf aferentă localității lor.

„Nu am înregistrat cazuri în care vreun primar, sau angajat al primăriei, să nu vină să ridice laptele praf, pe care să-l distribuie, ulterior, acolo unde este nevoie. Din nefericire, asta a fost situația sfârșitului de an 2013, probabil pusă și pe seama bugetului. Sperăm ca lucrurile să intre în normal, pentru ca populația să nu ajungă să sufere”, conchide directorul economic Constantin Oprea. (A.S.)

Articolul precedentIncompatibilii la numărătoare
Articolul următor72 de maidanezi eutanasiaţi legal la Piatra Neamţ