0:00

Lansare Luminiţa Georgeta Vîrlan – „Eu în Senat nu dorm!”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Sub acest slogan şi-a lansat, ieri, candidatura pentru Colegiul 1 Senat, profesoara de limba şi literatura română Luminiţa Georgeta Vîrlan, „senatorul inimii tale!” inaugurându-şi în acelaşi timp şi sediul de campanie situat în Piatra Neamţ, lângă Altex. Colegi de partid, primari, prieteni, alegători, mama candidatei şi prietenele acesteia, actriţa Draga Olteanu Matei, fosta dirigintă Irina Hirţe, foşti elevi, profesori şi directori de şcoli, Gheorghe Ştefan preşedintele ARD, deputatul Mihaela Stoica şi senatorul Toader Mocanu, dar şi invitatul de onoare europarlamentarul Theodor Stolojan au ţinut cu toţii să-i fie alături celei mai elegante candidate din această cursă electorală care se anunţă a fi una destul de strânsă. După discursurile celor care au dorit să-şi arate susţinerea pentru Luminiţa Georgeta Vîrlan, a urmat partea originală şi relaxantă a lansării, cea în care mai multe tinere talente au cântat, ba chiar au inventat un şlagăr „electoral” pornind de la hitul lui Connect R „Vara nu dorm”. Viitoarea senatoare Luminiţa Georgeta Vîrlan a fredonat împreună cu talentatele sale susţinătoare „Eu în Senat nu dorm! Eu nu am somn!”.

Mesaj pentru intelectuali: „Băgaţi-vă în politică!”

În discursul său, extrem de elaborat, deşi a fost rostit liber şi nu citit de pe vreun document, Luminiţa Georgeta Vîrlan s-a adresat în primul rând intelectualilor şi politicienilor cerându-le să le pese de ţara lor şi mai ales de oameni: „În momentul acesta în România a devenit o problemă de bonton să spunem „Sunt intelectual, eu nu mă bag în politică!”. Iată cum este percepută politica la momentul acesta, a te băga în ceva. Eu vreau să le reamintesc oamenilor că poporul nostru are nişte exemple celebre de intelectuali extrem de rafinaţi, care au făcut politica României: Kogălniceanu, Bălcescu, Eminescu, Iorga, Maiorescu. Nu comentez politica pe care au făcut-o ei, doctrina pe care au îmbrăţişat-o, nu comentez eşecurile lor în politică. Dar au fost oameni responsabili care s-au angajat politic. Intelectualii de astăzi spun: „Eu îmi văd de treaba mea, de familia mea!”. Întrebarea mea este: Dar de treburile ţării când vezi? Încercarea aceasta de a se plasa într-un turn de fildeş în care să nu-i atingă o contestaţie, în care să nu-i atingă răutăţile cuiva, glumele mai mult sau mai puţin plăcute, nu mi se pare a fi o atitudine intelectuală. Sigur, este opţiunea fiecăruia dintre noi de a trăi aţa cum doreşte, respectăm pe toată lumea, dar ar trebui să înţelegem şi noi, poporul român, că avem o datorie faţă de această ţară. Eu am o datorie faţă de mama mea, faţă de doamna mea dirigintă, faţă de oamenii pe care i-am cunoscut, pentru că vreau să vă spun un secret. Poţi afla foarte multe din cărţi şi am aflat foarte multe din cărţi, dar tot ceea ce era mai important m-au învăţat nişte oameni. Cărţile sunt simple abstracţii, dacă nu ştii ca aceste cărţi să le trasnpui în tot ceea ce faci în viaţă. Acesta este mesajul meu pentru cei care cred că sunt intelectuali şi că nu-i cazul „să se bage  în politică”! Ba să se bage!… Pentru că trebuie cât mai mulţi dintre intelectuali să se bage în politică, chiar dacă această locuţiune verbală nu este cea mai fericită. Vreau să le amintesc colegilor mei profesori, directori, inspectori şcolari, care mi-au spus „Noi am veni alături de tine, dar dacă ne văd cei care conduc şcoala, domnii inspectori?”. Ok, respect şi acest lucru. Dar fac politică pentru că nu mai vreau ca aceşti colegi ai mei de la catedră să trăiască umilinţa de a fi la bunul plac al unui director de şcoală sau inspector şcolar, care este ba într-un partid ba în altul, în funcţie de culoarea şefului. Colegii mei nu sunt printre cei mai bogaţi oameni, dar sunt departe de a fi săraci cu duhul! Şi pentru ei mă aflu, astăzi, aici.

Revenind la oamenii politici, oamenii politici au lăsat prea mult ca zona politică să fie vanghelizată, să fie becalizată, să vorbim cum putem limba română! Vorbim prost limba română, scriem legi proaste şi le aplicăm şi mai prost! Ştiţi, Socrate îi spunea la un moment dat prietenului său,Triton: „Reaua folosire a limbii strică nu numai minţii, dar şi sufletului!”. De aceea am ales să fiu senatorul inimii dumneavoastră, de aceea am ales să ocup un loc în Senatul României, ca să-i învăţ că nu se spune „almanahe”, am ales să mă duc în Senatul României să mă bat pentru soarta copiilor, a colegilor mei! Vreau să fac politică pentru că oraşul nostru, judeţul nostru are oameni extraordinari, iar oamenii aceştia trebuie să aibă încredere în oamenii politici! Pentru că actualitatea de astăzi arată aşa: cu îmbrânceli electorale, cu contestaţii nu tocmai fair-play. Nu! Eu vreau să ne întoarcem la actualitatea aceea biblică, care ne propune să ne răspundem: „Ce este fericirea? Ce este suferinţa? Cât trebuie să mai suferim?”. Dacă nu vom şti să alegem în 9 decembrie, vom răspunde la aceste întrebări biblice şi peste 100 de ani”.

Avem nevoie de mai mulţi profesori în Parlament!

Europarlamentarul Theodor Stolojan, unul dintre cei mai puternici oameni politici din PDL, a urat mult succes viitoare senatoare pentru Colegiul 1, Luminiţa Georgeta Vîrlan: „Într-adevăr e bine, aşa cum spuneaţi să avem mai mulţi profesori în Parlamentul României, acolo unde se fac legile, acolo unde se aprobă bugetul ţării! Discutăm tot timpul despre educaţie ca despre o prioritate a ţării şi iată că tot timpul avem restanţe faţă de sistemul de învăţământ. Ceea ce a făcut Alianţa România Dreaptă în decurs patru ani şi oamenii care fac parte din partidele din această alianţă şi PDL în primul rând, se ştie foarte bine! Au scos o lege a învăţământului care este o lege modernă recunoscută ca atare în afara ţării, o lege care doreşte să pună în prim plan formarea şcolară, formarea universitară la standarde moderne, pentru a avea oameni bine pregătiţi şi o forţă de muncă competitivă!”. Theodor Stolojan s-a arătat impresionat de C.V.-ul candidatei la Senatul României şi de cariera ei, arătând că de astfel de oameni este nevoie în Parlamentul României pentru ca ţara să devină puternică şi legile să fie drepte şi în slujba tuturor, pornind de la omul de rând, până la cel mai puternic om în stat.

Gheorghe Ştefan a ţinut să-şi exprime bucuria de a fi prezent la această lansare: „Candidaţii noştri ai Alianţei România Dreaptă sunt cei mai buni, cei mai competenţi, şi mă refer în mod special la Luminiţa Vîrlan, un om care ne-a reprezentat deja judeţul în învăţământul românesc şi care a demonstrat că a făcut ceva în acest judeţ, pentru oamenii, pentru elevii şi dascălii din judeţul Neamţ. O recomand cu tărie pentru că este o femeie puternică, foarte bine pregătită şi cred că în Parlamentul României poate să ne reprezinte cu cinste!”.

Prietena şi colega de partid, deputatul PDL Mihaela Stoica, a caracterizat-o pe Luminiţa Vîrlan folosind cuvinte de suflet: „Eu o simt pe Luminiţa ca pe un om elegant, dincolo de ţinută, are eleganţă în exprimare şi în modul în care simte. E un om atât de special şi vă spun cu toată sinceritatea, dincolo de faptul că e femeie şi mă bucur că vom avea mai multe femei în Parlament, ea chiar este un om deosebit. E un model atipic de politician şi de aceea sunt sigură că va avea succes!”.

Articolul precedentEugen Țapu-Nazare și Vlad Marcoci – dovadă de transparență politică
Articolul următorPremiile “Daniil Sandu Tudor”