Eugen Țapu-Nazare, candidatul Uniunii Social Liberale pentru colegiul 1 Senat și Vlad Marcoci, candidatul Uniunii Social Liberale pentru colegiul 2

Camera Deputaților își doresc să afle care sunt nevoile celor pe care doresc să-i reprezinte în această competiție electorală. Acesta este motivul pentru care cei doi și-au publicat în toate mediile de comunicare în masă numerele de telefon și adresele de e-mail.

„Încet la început, dar mai cu curaj, după ce au văzut că îi ascultă cineva,

pietrenii, dar și cetățenii din Săvinești sau Alexandru cel Bun, au sunat și mi-au spus ceea ce îi doare. Toată lumea trebuie să înțeleagă că eu nu pot asfalta drumuri, nici  trimite bani sau ajutoare, dar pe termen lung, pot face ca unele dintre cele mai importante chestiuni care îi apasă să dispară”, a declarat Eugen Țapu-Nazare. El a adăugat că până la această dată a adunat sute de sesizări, sugestii și chiar și reclamații de la cetățenii din toate localitățile ce formează colegiul 1 Senat.

„Aceste sugestii au fost categorisite și împărțite pe domenii de activitate.

Cele mai multe sunt cele care privesc sistemul de sănătate, cel al pensiilor și cel al învățământului. Știu că eu nu pot să le rezolv pe toate, dar alături de colegii mei care candidează acum pentru funcțiile de deputați, pot pune umărul la schimbarea în bine a componentelor care formează aceste sisteme. Și în Sănătate, și în Învățământ, ca și în domeniul muncii se pot face modificări legislative care să ușureze povara celor ce primesc bani de la stat ca pensionari sau ca asigurați, sau a celor ce lucrează în domeniul bugetar sau privat”, a adăugat candidatul USL.

Mii de pietreni și-au scris motivele de stres

Partenerul de echipă care candidează la Camera Deputaților, Vlad Marcoci a reamintit la rândul său de Campania „Ești Stresat?” în cadrul căreia s-au adunat aproape 5.000 de opinii de la cetățenii din Piatra Neamț. „Stresul oamenilor provine și din faptul că nu există o siguranță a zilei de mâine, nu există o stabilitate, nu există o speranță de mai bine pe viitor. În opinia mea, acest lucru poate fi modificat, pentru că vor fi alegeri pe 9 decembrie. Cu toții sperăm la un Parlament mai bun, iar pentru ca acest lucru să se întâmple este necesar ca acolo să ajungă oameni care știu ce au de făcut”, a precizat Vlad Marcoci, candidatul USL pe colegiul 3 la Camera Deputaților.

„Vrem să începem această campanie pornind de la nevoile pietrenilor. Ați văzut panourile care au fost amplasate în oraș pe care oamenii și-au scris părerile. Acum ne asumăm această campanie. Nu am făcut-o până la acest moment deoarece am vrut ca cetățenii să-și exprime problemele imediate cu care se confruntă într-un mod cât mai real, transparent. Am început campania într-un mod neutru, ca din partea societății civile. Acum, când am văzut că cei peste 4.500 de cetățeni au găsit că este firesc să-și exprime stresul, am decis să o continuăm până la finalul campaniei electorale. Am constatat că prioritățile nu sunt mult diferite de cele de la nivel național și vă pot spune că aici se confirmă faptul că oamenii suferă din cauza unui nivel de trai scăzut, prioritățile lor fiind salariile și pensiile mici, și că nu mai au încredere în clasa politică. Să nu uităm nici de lipsa de perspectivă și lipsa locurilor de muncă”, a spus Eugen Țapu Nazare, candidat USL pentru colegiu 1 Senat.

Cei doi candidați au adăugat că această campanie va continua în încercarea de a descoperi nevoile alegătorilor. Demersul este susținut de candidații USL din colegiile 1,2 și 3 Camera Deputaților, respectiv colegiul 1 Senat (zona urbană Piatra Neamț, Roznov și comunele arondate situate în partea de sud a județului).

Articolul următorLansare Luminiţa Georgeta Vîrlan – „Eu în Senat nu dorm!”