Lansare de carte – Leonard Rotaru și vernisaj – Gheorghe Vadana, la Biblioteca „Kirileanu”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBiblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ vă invită, marți, 31 mai, de la ora 17:00, în Sala „Cupola”, la un dublu eveniment: lansarea volumului de proză memorialistică „Amprente”, semnat de prof. Leonard Rotaru, un volum în care memoria timpului pășește dinspre trecut, spre prezent, aducând mărturii despre oameni, locuri și vremuri ce au marcat destinul autorului. Purtând subtitlul Povestiri la persoana I, cartea oferă, șansa întâlnirii cu o istorie personală, ce compune, așa cum orice istorie personală o face, tabloul unei epoci. Despre „Amprentele” lui Leonard Rotaru vor vorbi, la întâlnirea lor cu publicul, Constantin Bostan, Dan Iacob și Adrian G. Romila.

Amprenta vizuală a după-amiezii culturale de la Biblioteca Județeană, ce aparține maestrului Gheorghe Vadana, propune, de asemenea, prin cele 24 de tablori de pe simezele Sălii “Cupola”, o lectură în lumini și umbre, pe diferite tonuri cromatice, a unui colț de lume, înnobilat prin oameni.

Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii Județene, moderatorul manifestărilor: “Leonard Rotaru vine cu onestitatea spunerii și evocării, a mitizării propriilor secvenţe de viaţă care capătă, prin scriere, valoare de parabolă, de anecdotă moralizatoare. Povestitor cu har, Leonard Rotaru balansează în textele din această carte între surprinderea inocenţei vîrstei fragede şi experienţa tînărului care ia act de cultura adevărată, prin contact nemijlocit cu intelectualii din spaţiul universitar. Pictorul Gheorghe Vadana ne oferă, de asemenea, o retrospectivă în care adună lucrări care dau chip obsesiilor picturale care i-au însoţit un parcurs plastic de excepţie. Peisajul este animat de sentiment, de asta şi cromatica este spectaculoasă, muntele pluteşte într-o stare de reverie, floarea emană deopotrivă lumină şi fervoare. Pictura lui Gheorghe Vadana are nerv şi sensibilitate, fiecare lucrare în parte e o secvenţă din categoria celor memorabile”. (Biblioteca Judeţeană GT Kirileanu)

Articolul precedentANM: Vreme frumoasă de Ziua Copiilor! Apoi revin ploile!
Articolul următorROMÂNIA – BELARUS, la Piatra Neamţ: Tricouri ale naţionalelor de handbal, disponibile pe site-ul Federaţiei şi la meci
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.