Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă vreme frumoasă şi caldă pentru următoarele zile. Aceasta va ţine însă doar până la Ziua Copiilor, 1 iunie. Ulterior, în intervalul 2-7 iunie, vremea se va răci şi vor reapărea ploile, pe arii extinse. La munte, temperaturile vor coborî chiar până la 6 grade Celsius, iar cantităţile de apă vor fi însemnate.

ANM: Vreme frumoasă de Ziua Copiilor! Apoi revin ploile!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn Moldova, „După un început de săptămână cu vreme caldă şi o medie regională a maximelor de 26-28 de grade, temperaturile diurne vor scădea treptat până la aproximativ 22 de grade, în 3 şi 4 iunie, valori sub cele obişnuite în această perioada. Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară, astfel că, la sfârşitul intervalului, se vor înregistra, din nou, 26-27 de grade. Temperaturile minime vor varia de la o medie de 14 grade în prima săptămână, la 11-12 grade între 7 şi 9 iunie, urmând a creşte din nou spre 14 grade în ultimele zile. Fenomenele specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii extinse în zilele de 31 mai, 2 şi 3 iunie, când sunt de aşteptat şi cantităţi de apă mai însemnate, dar ploi slabe, pe spaţii restrânse, sunt posibile şi în restul intervalului”, precizează ANM.

ANM: Vreme frumoasă de Ziua Copiilor! Apoi revin ploile!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa munte, „Regimul termic se va menţine uşor mai ridicat decât cel normal în această perioadă, cu precădere la începutul şi sfârşitul intervalului. Astfel, temperaturile maxime vor oscila, în medie, între 14 şi 18 grade, iar valorile medii nocturne vor fi cuprinse între 6 şi 9 grade. Vremea va fi instabilă pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar fenomenele specifice vor avea o intensitate mai mare şi se vor semnala pe arii mai extinse în 30 mai, precum şi în intervalul 2-7 iunie, când sunt aşteptate şi cantităţi de apă mai însemnate”, se menţionează în prognoza ANM.

Prognoza pentru întreaga ţară (format PDF):

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/05/anm-30-mai-12-iunie.pdf

(M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

Articolul precedentCădere fatală cu mopedul
Articolul următorLansare de carte – Leonard Rotaru și vernisaj – Gheorghe Vadana, la Biblioteca „Kirileanu”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.