0:00

Lansare de carte la Biblioteca judeţeană, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ vă invită vineri, 17 mai 2013,  de la ora 18, în Sala „Cupolă”, la un nou episod din galeria cu poezie, datorat de această dată poetului Giuseppe Masavo, care va lansa volumul „Parabolia – Poeme din Nord”.

După cum precizează criticul literar Cristian Livescu, poetul Giuseppe Masavo (pe numele său adevărat Giuseppe M. Asăvoaei, născut la 16 martie 1954 în Piatra-Neamţ) „este un optzecist întârziat. A stat în preajma unor nuclee de poeţi optzecişti, le-a asimilat aerul rebel şi idealurile, dar – în pofida insistenţelor venite din partea unor nume cu autoritate, ca profesorul Ion Pop sau poetul Mircea Petean – şi-a întârziat ieşirea în scena poeziei. O face acum: un debut întârziat care duce cu gândul la „copilăria” textualismului, cu aerul lui de campanie, când timpul părea că stă în loc, iar eul liric se pierde printre propriile fantasme.”

Despre poezia lui Giuseppe Masavo vor vorbi în seara lansării scriitorul  Emil Nicolae, criticii literari Cristian Livescu şi Constantin Tomşa.

Articolul precedentLa Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”: Zilele Teatrului de Joacă – la final
Articolul următorAsociaţia Teatrului Folcloric din România şi Republica Moldova – 20 de ani