pietricica turism

Doi bărbați și o femeie au ajuns, la finele săptămânii trecute, la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Neamț, după ce au căzut de la înălțime. Unul de pe o scară, unul de pe bicicletă, iar femeia – din podul casei. Primul, un bărbat din Bodești, în vârstă de 35 de ani, a ajuns la spital după ce a căzut de la o înălțime de aproximativ doi metri, în timp ce era cocoțat pe o scară. Bărbatul s-a ales cu fracturi costale, dar, în ciuda stării sale, a refuzat să fie internat.

Al doilea pacient a ajuns la UPU după ce, din cauza faptului că era băut, s-a dezechilibrat și a căzut de pe bicicletă. D.C. (36 ani) s-a „ales” cu un traumatism cranio-cerebral acut, traumatism bilateral și contuzie a toracelui, iar după ce i-au fost acordate îngrijiri medicale, a fost transferat la secția Ortopedie a SJU Neamț.

Nu la fel de ieftin a scăpat o femeie de 39 de ani, din Alexandru cel Bun. H.O. (39 ani) a ajuns la UPU după ce a căzut în gol, din podul casei, de la o înălțime de aproape 3 metri. În urma impactului cu solul, victima s-a ales cu un politraumatism și cu un traumatism al coloanei dorso-lombare, fiind transferată la Iași, la Neurochirurgie. (A.S.)