reclama autocenter

Sub genericul „Postul fără cruce – răstignirea tâlharului care nu s-a mântuit“, în biserica parohiei ortodoxe misionare Urecheni este deschisă de câteva zile o interesantă expoziţie de cruci de către Grigore Andron, parohul bisericii din localitate.

În cadrul expoziţiei se găsesc cruci de perete, cruci cu postament şi cruci pentru procesiune, cea mai veche datând de la începutul secolului al XX-lea (1904), fiind dăruită de primarul din acea perioadă, Alecu Popa. Expoziţia are scopul de a aduce la cunoştinţa enoriaşilor că semnul Sfintei Cruci îl regăsim în viaţa noastră la cele mai importante momente, iar Domnul  şi-a asumat de bunăvoie moartea pe cruce, la fel cum şi noi trebuie să ne asumăm tot de bunăvoie moartea patimilor printr-un post responsabil, impus de conştiinţa mântuirii personale. De asemenea, ea are scopul de a mărturisi dreapta credinţă şi celor de alte confesiuni de pe teritoriul comunei Urecheni şi întăreşte credincioşii pentru dialog şi convieţuire interconfesională locală.

Expoziţia este amenajată în pridvorul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului“ din Urecheni şi poate fi vizitată până în Duminica Floriilor.

Articolul precedentIoachim Băcăuanul, ierarhul care l-a împărtăşit pe Cioran
Articolul următorCorneliu Dan Borcia, la 70 de ani: “Numai cu câmpii de struguri, numai cu livezi de grâu…”