pietricica turism

Având în vedere temperaturile extrem de scăzute, mai ales pe timpul nopții, echipe mixte formate din salariații Direcției de Asistență Socială și cei ai Poliției Locale Piatra Neamț desfășoară, în aceste zile, o serie de acțiuni de identificare a persoanelor fără adăpost în vederea acordării ajutorului de care au nevoie. La ultima acțiune au fost depistate 12 persoane cu probleme.

“Acestea  au fost legitimate şi 6 dintre ele au fost conduse la Centrul de Cazare Temporară a Persoanelor fără Adăpost, situat pe strada Izvoare, nr. 151, în cartierul Speranța, unde beneficiază de servicii gratuite de cazare, hrană, consiliere și suport, obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte și materiale igienico-sanitare. O persoană a  fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe, în vreme ce 5 oamenii ai străzii au refuzat serviciile”, a declarat Ana Berea, directoarea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Piatra Neamț.

Cetățenii municipiului sunt rugați, în cazul în care observă persoane fără adăpost, să sune la Dispeceratul Poliției Locale la numerele de telefon 0233/622968  sau 0233/231300 pentru ca echipajele  specializate să intervină cât mai rapid. (Ana MOISE)