isuStratul consistent de zăpadă depus pe drumurile județene a închis căile rutiere dintre Bălușești, Itrinești și Mărgineni (DJ 157 H) și dintre Văleni și David (DJ 157A), astfel că, în această dimineață de 10 ianuarie, la ora 5, erau 4 localități izolate (Icușești – 125 de locuințe, Bălușești – 1.148, Itrinești – 125 și Mesteacăn – 93).

Utilajele de deszăpezire au început să acționeze de dimineață, astfel încât, la ora 10, mai era izolată doar localitatea Mesteacăn, din comuna Icușești, iar la Itrinești se putea ajunge doar prin Bălușești. Autoritățile au adunat 49 de persoane fără adăpost și le-au cazat în centrele din Piatra Neamț (23), Târgu Neamț (13), Roman (8) și Roznov (5).

În seara de 9 ianuarie, în intervalul 17:40-20:20, pompierii de la Detașamentul Roman au intervenit în sprijinul unei ambulanțe, care se deplasa către localitatea Mesteacăn, comuna Icușești, pentru a prelua o gravidă în 38 de săptămâni.

S-a început deszăpezirea drumului de acces spre localitatea Mesteacăn, ulterior, din cauza troienelor foarte înalte (aproximativ 2-2,5m) s-a intervenit cu un echipaj UTV (șenilată) de la ISU Bacău”, a precizat lt. Marcel Bucur Țepeș, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. ”A fost preluată pacienta, în vârstă de 30 de ani, care a fost transportată la ambulanță”.

Un fapt îmbucurător este furnizarea de energie electrică, fără niciun fel de întreruperi, în tot județul, în intervalul 9-10 ianuarie. (C.M.)

sursa foto: Departamentul pentru Situații de Urgență

Articolul precedentLa Piatra Neamţ, prin ger, în căutarea oamenilor fără adăpost!
Articolul următorBătrân înghețat, găsit într-o casă părăsită
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.