La iniţiativa directorului Direcţiei pentru Cultură a judeţului Neamţ, scriitorul Adrian Alui Gheorghe, la invitaţia directorului artistic al Teatrului “Constantin Tănase” din Bucureşti, îndrăgitul actor Vasile Muraru, născut la Doina, Neamţ, un grup de pictori nemţeni va expune în galeria care aparţine prestigioasei instituţii de spectacol.

Data preconizată pentru deschiderea expoziţiei este 12 februarie iar lucrările vor rămîne pe simeze o lună de zile. Între pictorii care vor reprezenta filiala Neamţ a UAP la această frumoasă “aventură” bucureşteană se află, din câte am aflat până acum, Dumitru Bezem, Ştefan Potop, Dumitru Huminiuc, cărora li se vor alătura şi alte nume din actuala grupare valoroasă a plasticienilor nemţeni. Şi pentru ca reprezentarea în capitală să fie cât mai cuprinzătoare, în lunile următoare sala de expoziţii, situată în una din zonele cele mai vizibile din Bucureşti, va fi oferită pentru o nouă serie de plasticieni din Neamţ.

Cunoscutul actor Vasile Muraru este născut la 14 noiembrie 1956, în satul Doina, a absolvit Facultatea de teatru în Bucureşti la clasa profesorului Dem Rădulescu, a jucat în peste 20 de filme româneşti şi face de ani de zile un cuplu strălucit cu nu mai puţin celebrul Nae Lăzărescu.

Articolul precedentCtitorie a lui Petru Rareş: Agapia Veche, o mănăstire zidită de mai multe ori
Articolul următorCaragiale la Neamţ: Caţavencu şi Farfuridi sunt din Piatra Neamţ