* grupul de copii ”Children Forever” se duce în august la Verona și în septembrie la Disneyland Paris ca să ”încurajeze participanții celorlate țări să ne respecte identitatea națională și tradițiile județului Neamț”
* din totalul cheltuielilor, de 56.500 lei, CJ Neamț dă 15.000 de lei pentru transport

”În vederea realizării unei acțiuni de interes public județean”, CJ Neamț suportă cheltuielile cu transportul până-n Italia și Franța pentru grupul de copii ”Children Forever”. Asociația cu același nume a solicitat instituției bani ca să facă un schimb cultural România-Italia-Franța taman pe finalul vacanței de vară. Consilierii județeni n-au avut nimic împotrivă, astfel încât CJ Neamț și Asociația “Children Forever” s-au asociat pentru 15.000 de lei, cu care se vor acoperi cheltuielile cu transportul până la Verona și la Disneyland Paris. Diferența până la 56.500 de lei, la cât a fost estimată valoarea întregului sejur, va fi, se pare, asigurată prin grija Asociației.

Teoretic, schimbul cultural se va produce în perioada 27-31 august, la Festivalul internațional ”Il nostro magico mondo per voi”, din Verona și, imediat după, în perioadfa 1-6 septembrie, la Festivalul ”Dinsey Performing Arts Stage”, din Paris. Iulia Șerban, consilierul PP-DD care a inițiat și susținut proiectul de asociere, explică: ”Aceste festivaluri sunt două evenimente artistice internaționale ce desfășoară anual concursuri de promovare a copiilor cu talente artistice meritorii din întreaga lume. Scopul final al acestei asocieri este ca acești copii nemțeni să devină mesagerii valorilor culturale românești. Vor fi încurajați participanții din celelalte țări să ne respecte identitatea națională și valorile românești și tradițiile județului Neamț”.

Dacă ”povara” se va dovedi prea grea pentru copiii puși să devină ”mesagerii valorilor culturale românești”, nu va fi o mare problemă, întrucât va rămâne măcar experiența de a petrece câteva zile minunate în orașul lui Romeo și al Julietei (deși asta s-ar putea să fie mai mult pe placul doamnelor însoțitoare de grup) și în parcul Disney din Paris, ceea ce este o realizare încântătoare și pentru adulți, nu doar pentru copii.  Asocierea dintre județul Neamț și “Children Forever” se va încheia pe 6 octombrie 2014, dată până la care asociația trebuie să prezinte spre decontare și justificare actele corespunzătoare. Poate chiar și un raport al evenimentelor. Asta pentru că Asociația “Children Forever” nu este la prima sponsorizare primită de la Consiliul Județean și de fiecare dată, la alocare, au fost consilieri care au solicitat să fie informați cu privire la modul cum s-au cheltuit banii. Desigur, ei au rămas cu curiozitatea, județul cu banii dați în cadrul asocierii, iar beneficiarii cu amintiri frumoase. Este, însă, posibil ca, de data aceasta, să existe consilieri județeni care să însoțească grupul, pe banii proprii evident, pentru a se convinge personal de modul judicios în care se folosesc banii publici. Indubitabil, vor avea grijă să-i informeze și pe colegii lor rămași acasă. (D. OSTAHIE)

Articolul precedentEuroparlamentare la comune Tazlău, Tămășeni, Timișești
Articolul următorPrimăria Pietrei vrea banii Rompetrol