tazlau primar machidon

La Tazlău, comuna-sat, există un împărat, cu nume predestinat, Machidon. Marea lui calitate, pe lângă faptul că este gospodar, e faptul că știe să se orienteze bine spre mai-marii zilei. De felul său este devotat și nu-și uită deloc promisiunile. A fost ales pe lista APEL și a zdrobit USL-ul în comună la locale (780 voturi APEL la 114 USL, care a fost ridiculizat și de PP-DD, care a obţinut 256 de voturi!) iar la parlamentare și-a dovedit eficiența cu un sec 70%, zdrobind ADR-ul la fel cum o făcea cu USL-ul. La europarlamentare, deoarece trebuia să confirme, a luat peste 58% din voturi (396 din 673 voturi exprimate). Discuțiile de analiză purtate la celebrul stabiliment ”La Bunica” au arătat, totuși, că primarul nu s-a obosit foarte mult să aducă oamenii la vot și să obțină mai multe voturi pentru responsabilul de zonă. De vină au fost, probabil, problemele generate de posibila piedere a unui important proiect european.

tamaseni primar andrici

Tămășeni, din punct de vedere electoral, reprezintă unul din pilonii de bază ai PSD-ului din zona Roman, alături de Cordun și Săbăoani. Primarul Ironim Andrici și-a făcut tot timpul treaba, la primărie și partid, în așa fel încât cu greu îi poate reproșa cineva, ceva. Rezultatele din alegeri o demonstreză cu prisosință, chiar dacă la europarlamentare procentul a fost ceva mai mic ca de obicei. USD-ul a câștigat cu peste 41% din voturi, urmat de PDL cu 17%, PMP-ul și PDL-ul fiind foarte aproape să facă 10%. Pentru cele trei partide s-ar putea cumula un scor pe undeva pe la 37%, ceea ce ar putea sugera o luptă strânsă la alegerile prezidențiale. Din punctul nostru de vedere, este doar o aparență, deoarece interesul primarului va fi mult mai mare atunci, ca și al partidului pe care-l reprezintă.

timisesti primar vasile marculet

Comuna Timișești a avut primar APEL (Vasile Mărculeţ), acum se spune că nu mai este legat de vechea alianță și că s-ar fi reactivat mai vechi relații de cumătrie, așa că PSD-ul a devenit mult mai interesant. Un primar bun, cu personalitate, care a făcut un scor de peste 60%, probabil ca să demonstreze că se poate baza lumea pe el. Cine o să aibă nevoie. (V. BĂLĂNESCU)

1 COMENTARIU

  1. In Timisesti este un primar bun doar / numai la poker.
    In Timisesti este un primar bun doar / numai sa inchida 10 (zece) luni Biblioteca Comunala din Sat Timisesti.
    In Timisesti este un primar caruia ii plac doar / numai cartile de poker nu si cartile din Biblioteca Comunala din Sat Timisesti.
    In Timisesti este un primar caruia ii plac doar / numai localurile cu orarul 24 Open 24 nu si Orarul de 8 ore de la Biblioteca Comunala din Sat Timisesti.
    In Timisesti este un alt primar bun / numai doar sa ofere / doneze la altii cele 3 resurse naturale locale: balast / pietris, nisip, apa potabila.

Comments are closed.