culita tarata 03

* președintele CJ Neamț și directorul spitalului județean pleacă după finanțări nerambursabile

Culiță Tărâță i-a anunțat pe consilierii județeni că în viitorul apropiat și-a program o vizită de lucru la Bruxelles, împreună cu directorul Spitalului Județean Neamț, dr. Ioan Lazăr, pentru a pune la punct documentele necesare accesării unor fonduri nerambursabile pentru sănătatea din județ. Ținta pare a fi linia de finanțare pe proiecte destinate domeniului sănătății, în care contribuția europeană este de 98% și doar 2% revine în sarcina autorităților locale. Anunțul președintelui Tărâță a venit în contextul demersurilor făcute de consilierul Vasile Nica pentru sprijinirea spitalului de la Târgu Neamț.

Culiță Tărâță a recomandat ca din delegația ce va pleca la Bruxelles să facă parte și conducerea spitalului din Târg, pentru că ”sănătatea județului trebuie privită ca un tot unitar”, cu tot cu spitalul județean, cu spitalul municipal de la Roman, cu spitalul orășenesc de la Târgu Neamț, cu cel de la Bicaz, care stă să se redeschidă. Cel puțin în cazul acestuia din urmă, președintele Tărâță a declarat că ”e venită aprobarea și acum sunt pe cale să se rezolve problemele legate de selectarea cadrelor medicale cu studii superioare și medii și cu personalul operațional”, iar în maximum o lună de zile se va semna și contractul cu Casa de Asigurări.

În aceeași linie, a sublinierii importanței pe care Consiliul Județean o acordă sănătății, Culiță Tărâță i-a poftit pe consilieri să facă o vizită la spitalul județean, să vadă cum se lucrează și că ”totul e un șantier”. ”Intrăm într-o normalitate”, a spus președintele, iar consilierii nu l-au contrazis. Mai mult, au fost chiar bucuroși să afle că nu sunt singurii care ajută spitalul județean: numai în primele șase luni ale acestui an, unitatea județeană a primit sponsorizări în valoare de 319.000 de lei noi. (D. OSTAHIE)

1 COMENTARIU

  1. In spitalele din Neamt managementul este politic.Nu au nimic de a face cu performanta asa zicii manageri pusi de catre primari.Cu exceptia doctorului Lazar care are habar cu ce se mananca treaba dintr-un spital,ceilalti manageri sunt pur DECORATIVI.Ei stiu ca sunt instabili ,sUNTG CUJ TOTUY PE LANGA MESERIA E MANAGER pe langa reguli ,lege si regulamente,si nu-si dau nici un interes in nici un fel in a conduce spitalele.Spitalele sunt conduse de cei care stiu ce e ala BUGET,..OPTIMIZARE..RESURSE UMANE..ETC..ETC.SI CEVA ;LEGISLATIE ELEMENTARA!Stie ceva din astea ..doamna de la Roman si dl.ala de la Targ??Domnul Tarata daca citeste aceste randuri..sa faca o incercare si sa-i faca manageri la cel mai mic post de conducere de la firma dumnealui..ca sa se dumireasca cu cine are de-a face!MANAGEMENTU ASTA POLITIC E DE FAPT..ANTIMANAGEMENT!REPET..cu exceptia domnului Lazar!O EXCURSIE LA BRUXELLE AR MERITA CEI CARFE INTELEG CE E ALA PROIECT..CUM S E FACE..CUM SE IMPLEMENTEAZA SI CUM SE CONDUC TREBURILE CU BANI EUROPENI.in spitale nuj exista manageri d eproiect de nici un fel.Astia cu greu inteleg ce a ala contract de finantare CU CASS!!

Comments are closed.