Bradu Borca a învins Cimentul Bicaz, duminică, 29 octombrie, pe teren propriu, cu scorul de 4-0 (1-0), într-o partidă restantă din etapa I a Ligii a IV-a (L4). Au marcat: Ionuţ Gavril (10`, 57` şi 71`) şi Răzvan Gorovei (82`). În ciuda scorului detaşat, tehnicanul gazdelor se plânge de arbitraj, pe care îl caracterizează pro Bicaz.

“Cine nu a văzut meciul și se ia după scor ar putea să-și facă o părere falsă despre acest joc. Un meci foarte greu, în faţa unui adversar masiv, tehnic, disponibil la efort, care a avut momente foarte bune de joc, însă nu pot trece cu vederea maniera umilitoare de arbitraj! Dacă la acest scor contest foarte dur arbitrajul, la cât de calm și obiectiv sunt, înseamnă că acesta a fost clar cu direcţie, iar dacă scorul l-a încurcat pe central a ţinut să mai acorde o șansă Bicazului pentru retur eliminându-l pe Adi Ilie în minutul 94, la un contact din corp cu adversarul, undeva la marginea terenului! Ca o comparație, un fault fără legătură cu mingea, talpă direct pe coapsa lui Donose din partea unui jucător al oaspeților s-a soldat tot cu galben! Nu este nici o diferență oare? Aşa a considerat centralul să conducă meciul de duminică cu cel puţin 20 de decizii eronate pro Bicaz! Iarăși directive sau personalitate îndoielnică? Nu știu cum am reușit să-mi motivez atât de bine băieții că și-au văzut doar de joc, altfel mă alegeam cu mult mai multe suspendări. Au respectat foarte bine indicațiile, au muncit mult, iar diferența a făcut-o ca de obicei același Gavril Nuţu”, a declarat Florin Pintilii, antrenorul formaţiei Bradu Borca.

Bradu Borca nu a scăpat totuşi de suspendări, de una dintre acestea “beneficiind” chiar Florin Pintilii. Antrenorul Pintilie Florin, de la Bradu Borca, a fost eliminat pentru proteste vehemente şi părăsirea spaţiului tehnic – se suspendă două etape (…) şi se amendează cu suma de 300 lei”, potrivit unui comunicat de presă al AJF. O altă suspendare primită de Bradu Borca este cea a eliminatului Adrian Ilie (“în minutul 89 pentru cumul de două cartonaşe galbene – minutele 66+89 – se suspendă o etapă”, menţionează aceeaşi sursă oficială).

“Am observat că deja sunt suspendat și amendat. Este ceea ce place cel mai mult celor de prin comisiile AJF. Sincer mă întreb dacă au și altă activitate, altfel riscă să se plictisească când vor rămâne fără echipe în competiții!”, a încercat să facă haz de necaz antrenorul Florin Pintilii.

Ce nu poate fi pus la îndoială este parcursul absolut remarcabil al echipei din Borca, care, în ciuda unui debut nefericit (înfrângere acasă cu Poiana Teiului şi un 1-7 la Piatra Neamţ), a reuşit o revenire extraordinară care a adus-o pe locul 2, la 3 puncte în coasta liderului. În aceste condiţii, returul se anunţă de foc şi play-off-ul şi mai şi.

CLASAMENT

1CSM Ceahlăul Piatra Neamţ880040-724+12
2Bradu Borca870126-1121+9
3Victoria Horia860213-818+6
4Cimentul Bicaz850326-1415+3

(M. CONSTANTINESCU; FOTO: Bradu Borca Facebook)