Marius SĂNDULACHE

Mama lui Marius Săndulache, elevul de la Seminarul Teologic, care s-a aruncat în Bistrița în noiembrie anul trecut, a depus astăzi, 30 octombrie, în instanță, 25 de diplome de-ale copilului ei. A vrut să arate, astfel, ce băiat a crescut. În rest, în sala cu ușile închise, unde a fost al doilea, și ultimul, termen al procesului în care Crinela Marc este acuzată de relații sexuale cu un minor, a fost un dialog al avocaților. De vreme ce profesoara a recunoscut că a avut o relație cu Marius Săndulache, procesul se judecă în procedură simplificată, adică nu mai trebuie administrate probe și nici nu se mai fac audieri. Avocata profesoarei, Monica Anton, a cerut condamnare cu suspendare pentru clienta sa și respingerea daunelor cerute de părinții îndoliați. Motivul este că în acest dosar se discută strict despre relația sexuală dintre cei doi nu și despre consecințele dramatice ale acestei relații. Pentru înlesnirea sau determinarea sinuciderii există un alt dosar la parchet.

Avocatul soților Săndulache a cerut condamnarea cu executare. Instanța va decide pe 14 noiembrie. Pe 17 noiembrie se împlinește un an de când Marius Săndulache s-a sinucis.

Crinela MARC

”Cu două săptămâni înainte am vorbit cu profesoara la telefon pentru că Marius mi-a spus că vrea să facă pregătire la română pentru bacalaureat”, ne-a declarat mama elevului. ”Mi-a spus că este de acord și m-a rugat s-o trec și pe ea în pomelnic când mă duc la biserică. În rest n-am mai vorbit niciodată cu ea. Doar atunci, după ce-a dispărut Marius, a chemat-o domnul director la cancelarie, dar ea n-a recunoscut că a vorbit cu el la telefon în ziua aia. Eu nu pot să-mi închipui nici acum ce-a fost în mintea ei și ce a vrut, doar relația asta nu putea ține la nesfârșit. Acum, în sală, a spus că regretă, dar eu n-o cred. Nici măcar nu se uită la noi, iar pentru noi va fi greu toată viața. În țara asta, legile sunt făcute pentru cei care greșesc, nu pentru cei care suferă”. (C.M.)