0:00

Klaus Iohannis: „Pregătiți copiii pentru școală!”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn declarația de presă susținută astăzi, 2 februarie, după discuțiile de la Cotroceni cu primul ministru, cu miniștrii Educației și Sănătății, președintele Klaus Iohannis a precizat că s-a decis ca din 8 februarie majoritatea copiilor să meargă fizic la școală. Dar trebuie asigurate măsuri foarte stricte la redeschiderea școlilor și reluarea cursurilor se va face în funcție de rata de infectare din fiecare localitate: „În unanimitate am decis: începând de luni, când începe semestrul doi, majoritatea copiilor merg la școală. Evident, trebuie să ținem cont de ce se întâmplă în fiecare localitate și pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte. Ne dorim ca școala să se desfășoare în condiții sigure și pentru copii și pentru dascăli”, a declarat președintele României.

După noile criterii, în localitățile unde rata de infectare este scăzută (cel mult 1 la mie), scenariul verde însemnă că toți copiii merg fizic la școala. În scenariul galben (rata de infectare este între 1 și 3 la mie), merg la școală copiii de grădiniță, elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale care au examene în vară. În localitățile cu rată mai mare de infectare (între 3 și 6 la mie) se aplică scenariul roșu și rămân deschise doar grădinițele și învățământul primar. „În localitățile unde incidența este mai mare, localități care intră în carantină, în mod natural toată lumea stă acasă”, a mai precizat Klaus Iohannis.

În ce privește regulile sanitare, urmează să fie adoptate prin ordinul comun: „Mai sunt multe detalii legate de verificări, cum se verifică dacă un copil este bolnav, ce se face în acest caz, la câte cazuri într-o școală se închide școala, acestea vor fi clarificate prin ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății ce va fi pregătit astăzi și mâine și va fi publicat. În consecință, pregătiți copiii pentru școală!”, a adăugat președintele României.

C.I.

Articolul precedent13 localități din Neamț au cele mai multe cazuri Covid, cu puțin înainte ca elevii să reia cursurile
Articolul următorIncendiu într-un bloc: bărbat intoxicat cu fum și locatari evacuați