0:00

Astăzi, 2 februarie, cele mai multe cazuri noi de infectare cu coronavirus sunt în 13 localități din județul Neamț. Acestea au o rată de îmbolnăviri de peste 1,5 la mie, un prag considerat de epidemiologi îngrijorător pentru comunități.

Incidența îmbolnăvirilor din fiecare localitate este un criteriu important și în decizia care va fi luată vineri, 5 februarie, în privința redeschiderii școlilor din semestrul doi: „Pregătim școlile pentru deschidere, joi va fi o nouă videoconferință și abia atunci vom ști exact, pentru că joi cel târziu apare și ordinul comun privind regulile sanitare pentru semestrul 2. Scenariul roșu înseamnă format fizic pentru grădinițe și învățământul primar, în scenariul galben vor fi în plus și clasele terminale de gimnaziu și liceu. Vom vedea pe scenariul verde dacă vin toți elevii la școală și în ce condiții. Domnul ministru ne-a dat asigurări că vor fi cerințe care să poată fi aplicate. Se dorește ca în scenariul verde să vină toți copiii la școală, fiindcă dispare scenariul hibrid. Așteptăm clarificări prin ordinul comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății. Cred că vineri vom ști exact, pe indicele de infectare care va fi pe fiecare localitate și se va lua o hotărâre în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în baza ordinului comun”, a declarat astăzi Mihai Obreja, șeful Inspectoratului Școlar Județean Neamț, care a adăugat că scenariul verde va fi valabil în localitățile cu rată de infectare de maxim 1 la mie.

Comuna Moldoveni și municipul Piatra-Neamț au peste 3 la mie rata, urmate foarte aproape de comuna Grințieș, care a ieșit din zona critică, dar are în continuare multe cazuri pozitive. Incidența în fiecare din localitățile supravegheate epidemiologic, așa cum a fost transmisă astăzi de Prefectura Neamț, este următoarea:

rata 2feb prefectura

C.I.

Articolul precedent8 acțiuni de control anti-Covid: 69 de persoane fără mască, amenzi de 12.000 de lei
Articolul următorKlaus Iohannis: „Pregătiți copiii pentru școală!”