Pentru un județ ca Neamțul, nestrăbătut de vreo autostradă, cu o cale ferată ce are spre vest capătul de linie la Bicaz, cu drumuri jalnice, dar o mulțime de atracții de vacanță pentru tot anul, locul 11 pe țară la turism este unul onorabil.

Datele raportate oficial în anuarul statistic al anului 2018 sunt de la nivelul anului 2017 și cumulează câteva criterii: „În județul Neamț există 267 unități de cazare turistică, reprezentând 3,4% din totalul național și plasând județul în primele 11 județe. În ceea ce privește numărul de turiști cazați, județul Neamț se situa în clasamentul județelor pe locul 13, cu un număr total de turiști de 238.783 de persoane”, a declarat Claudiu Harabagiu, directorul Direcției Regionale de Statistică Neamț.

Muntele Ceahlău, municipiul Piatra Neamț și stațiunea Durău continuă să fie cele mai atractive locuri pentru turiști, alături de mănăstiri. Din cele 2.024.792 locuri de cazare, cele mai multe (peste 1.500 în funcțiune) sunt concentrate în comuna Ceahlău. Municipiul Piatra Neamț deține ponderea în județ, cu peste 54.000 de turiști sosiți într-un an, cel de referință. (C.I.)

Articolul precedentFOTO&VIDEO L4 Ozana şi Bradu încheie la egalitate * Răuceşti profită şi urcă pe 2
Articolul următorElevii nemțeni, în concurs pe drepturile consumatorilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.