0:00

Domeniul public al județului Neamț, precum și cel înregistrat în dreptul unor localități din el au făcut subiectul unei hotărâri de Guvern, adoptată de Executiv în ședința de ieri, 25 ianuarie, când s-a modificat anexa 1 la HG 1356/2001 (vezi aici).

Nu este prima dată când se operează schimbări în domeniul public al județului. Cea mai recentă a avut loc pe 22 martie 2017, materializată în HG 141, când, la propunerea lui Sevil Shhaideh, atunci ministrul Dezvoltării, și sub semnătura premierul de atunci Sorin Grindeanu, s-a decis completarea bunurilor care formează avuția imobilă a județului (vezi aici).

Hotărârea adoptată ieri de Guvernul condus interimar de Mihai Fifor a fost și în discuția Guvernului Mihai Tudose, însă n-a mai apucat să treacă de stadiul de proiect (vezi aici).

Acum, s-a trecut cu succes și inițiativa a devenit Hotărâre de Guvern:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2018/01/HG-18.pdf

În esență, modificările și completările au legătură cu Spitalul Județean Neamț și pavilionul nou care urmează să fie construit aici, cu ajutorul finanțării prin PNDL II (detalii aici), dar și cu lucrările care urmează să fie făcute pe drumul județean dintre Mărgineni și Dochia, precum și la podurile aflate pe drumurile județene din zona comunelor Zănești, Bârgăoani, Rediu, Țibucani, Mărgineni, Borca, Grumăzești, Piatra Șoimului, Tașca, Dochia, Gârcina, Bălțătești, Dămuc, Bahna și Brusturi (detalii aici).

 

 

Articolul precedentZiua decisivă pentru Ionel Arsene la Bacău
Articolul următorSchimbare după schimbare la conducerea Agenției de Mediu Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.