0:00

Judeţele Regiunii Nord-Est ocupă primele locuri la numărul de şcoli înscrise la prima ediție a proiectului „Let’s Be ECO!”. Greu de spus dacă e vorba de imboldul sărăciei sau de conştiinţa ecologică, ideea este că, în cadrul proiectului, vor fi distribuite peste 280 de birouri și alocate, în urma disponibilizării, aproximativ 600 de calculatoare/laptop-uri.

Judeţele cu cele mai multe şcoli înscrise sunt Iaşi (40) şi Bacău (37), dar ţin aproape şi Suceava (32), Neamţ (27), Botoşani (20) sau Vaslui (20). La nivel naţional, proiectul celor de la „Let’s Do It, Romania!”, în parteneriat cu Garda Națională de Mediu, a stârnit interesul a peste 700 de şcoli.

Judeţele Regiunii Nord-Est, campioane la înscrieri în proiectul „Let’s Be ECO!”, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Scopul proiectului este susținerea comunităților din mediul rural, prin reutilizarea resurselor. Cele mai implicate 40 de școli vor primi aproximativ 15 calculatoare/laptopuri și 7 birouri. Competiția din cadrul proiectului «Let’s Be ECO!» se desfășoară până pe 30 aprilie 2017”, afirmă organizatorii.

„Protejarea mediului începe de la prevenirea risipei. Acesta este scopul principal al acestui proiect: să prevenim risipa unor resurse extrem de importante. Decizia partenerilor de la Garda Națională de Mediu este lăudabilă și este un model de preocupare a unei instituții publice pentru protejarea mediului și combaterea risipei. Ne bucurăm că, pe lângă protejarea mediului, putem sprijini și educația în mediul rural”, a precizat Andrei Coșuleanu, Project Manager la „Let`s Do It, Romania!”. (ZCH NEWS)

Articolul precedentCSM Roman, pauză forţată!
Articolul următorPotop de sancțiuni de la ITM Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.