iulia-paisaSuspendată din funcția de președinte al Judecătoriei Piatra-Neamț pe 13 mai 2014, în ziua în care DNA Constanța a trimis-o în judecată, Iulia Paisa trebuie să-și reia mandatul ”din punctul în care l-a lăsat”, după cum a precizat judecătorul Mircea Amza, actualul președinte al judecătoriei. Repunerea în funcție trebuie făcută de Consiliul Superior al Magistraturii, același for care a decis suspendarea. Prima ședință a Secției pentru judecători din cadrul CSM are loc mâine, 8 decembrie, însă decizia de repunere în funcție a judecătoarei Paisa nu figurează pe ordinea de zi.

”Avem ședință și pe 15 decembrie și, cu siguranță, atunci se va decide repunerea doamnei judecătoare pe funcție, precum și acordarea drepturilor salariale pentru perioada în care a fost suspendată”, a declarat judecătoarea Daniela Lecca, purtătorul de cuvânt al CSM. ”Hotărârea de achitare, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție ne-a fost comunicată, iar departamentul nostru de resurse umane trebuie să întocmească un referat – care este în lucru în acest moment – ce va fi supus dezbaterii în ședință”.

Iulia Paisa a fost anchetată de DNA Constanța, care a trimis-o în judecată pentru comiterea a 3 infracțiuni. Curtea de Apel Bacău a condamnat-o, la un an de închisoare cu suspendare, numai pentru una (constatând că pentru un capăt de acuzare a intervenit prescripția), iar Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre definitivă de achitare, în ziua de 5 decembrie. (C.M.)

Articolul precedentFOTO 11 pompieri, cu 3 bărci, în căutarea tânărului care s-a aruncat în Bistrița
Articolul următorReţea de traficanţi de ţigări luată la ochi de poliţişti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.