Duminică, 20 august, vor avea loc manifestările dedicate celei de-a XII-a ediții a Zilelor Comunei Vânători-Neamț – “Joc și voie bună în Ținutul Zimbrilor”. Ca și la ultimele ediții, manifestările se vor desfășura pe parcursul a două zile. Joi, 17 august, la Parcul Natural Vânători-Neamț, se va sărbători Ziua Zimbrului, iar duminică, 20 august, se va derula programul artistic în zona Nuci, din Braniște.

Joi, 17 august, la Centrul de vizitare de la Parcul Natural Vânători-Neamț, de la ora 10:00, va avea loc un eveniment dedicat copiilor – “Sarea în bucate”, bucate la ceaun gătite de copii și gospodine iscusite de la Școala Boboiești, Liceul Tehnologic Vânători, Școala Bălțătești și Școala Magazia. În cadrul evenimentului, copiii vor participa, pe ateliere, la diverse activități: plimbare cu bicicleta, tir cu arcul, etc.

Duminică, programul artistic al manifestării va cuprinde: Te-Deum, sărbătorirea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorirea copiilor născuți din august 2016 până în august 2017, premierea copiilor cu merite deosebite la învățătură, expoziție de carte – Vasile Gaman.

Pe scenă vor urca Corul “Vânătorii lui Ștefan cel Mare”- dirijor Cristina Petrariu, Ansamblul “Ciobănașul” din Tupilați, elevi ai școlilor din comună, Grupul folcloric “Dor Vânătorean junior” și “Dor Vânătorean”- instructori Ioan și Claudiu Luchian, o prezentare de colecție vestimentară, creator Felicia Aron.

De la manifestare nu vor lipsi nume mari ale muzicii populare și pop din țară, cum ar fi Alexandru Brădățan, Ștefan Enăsel, Vasile Urzică, Bogdan Iftime, Aurel Tămaș, Anastasia Lazariuc și Antonia.

“Ca și la edițiile precedente, încercăm și în acest an să oferim locuitorilor comunei Vânători, și nu numai, un program pe toate gusturile. Așteptăm toți vânătorenii să participe la această manifestare, care le este dedicată. Și la această ediție vom promova tinerele talente locale, elevi ai școlilor din comună. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei ediții, profesorilor, elevilor, părinților, pentru colaborare și efortul depus”, ne-a declarat Adriana Petrariu, primarul comunei Vânători-Neamț. (C.T. STURZU)