Jandarmeria Neamț, la ceas de bilanț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiInspectoratul Județean de Jandarmi Neamț a făcut bilanțul activității pe anul 2022, iar conform datelor oficiale au fost executate 473 de misiuni de asigurare a ordinii publice, în creștere față de 2021 când au fost 220 de misiuni similare. „Jandarmii nemțeni au intervenit cu promptitudine la 1.146 de solicitări primite prin S.N.U.A.U. „112”, dispeceratul unității sau al Poliției (926 de solicitări în anul 2021) și la trei acțiuni de căutare-salvare“, conform Jandarmeriei Neamț

Misiunile au avut loc în stațiunile montane și stațiunea balneoclimaterică Bălțătești, pe traseele turistice(1.434), în zona instituțiilor de învățământ (126), a obiectivelor din competență (1.454), în mediul urban/rural (178) și în cooperare cu Poliția, prin patrule mixte polițist-jandarm (2.849).

Au fost și 9 acțiuni punctuale, pentru combaterea faptelor antisociale   privind pescuitul și acvacultura, activitățile de picnic, consumul produselor din tutun, regimul materiilor explozive.

Jandarmeria Neamț a asigurat paza și protecția la 22 de obiective. Structurile specializate au asigurat protecția a 1.370  de transporturi efectuate de unitate sau care au tranzitat zona, astfel: 500 de transporturi de corespondență clasificată, 435 de transporturi produse cu caracter special și de valori, 320 de transporturi care au tranzitat județul Neamț, 90 de transporturi de valori, 25 de transporturi speciale și de arhivă.

Jandarmii nemțeni au mai avut 340 de misiuni cu structuri ale Ministerului Afacerilor Interne la nivel județean. Anul trecut au sesizate organele de urmărire penală pentru 250 de infracțiuni. Au fost aplicate 3.196  de sancțiuni contravenționale, din care 1.902 avertismente și 1.294 amenzi ce au totalizat 579.102  lei. Tot anul trecut, jandarmii au pus în executare 1.093 de mandate de aducere, 420 din acestea fiind materializate prin însoțirea persoanei la instanța de judecată.

Bilanțul activității pe anul trecut a fost prezentat de șeful IJJ Neamț, colonelul Olariu Radu Vasile, în prezența colonelului Nițoi Gabriel, șeful Direcției Control și Verificări Interne, din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. FOTO Jandarmeria Neamț

(G. S)

Articolul precedentDosarul Skoda, varianta modernă s-a prescris  
Articolul următorNoi propuneri în proiectele legii Educației, varianta ministrului Ligia Deca
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.