pietricica turism

jandarmi petru solomon 01Plutonierul adjutant Petru Solomon, al patrulea jandarm nemţean care a participat la misiuni internaţionale, a fost recent decorat cu medalia “Army Commendation For Merit” de către partenerii americani din Afganistan, se precizează într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Neamţ.

Pentru modul exemplar de executare a serviciului şi pentru rezultatele obţinute, americanii i-au acordat şi calificativul “excepţional”.

jandarmi petru solomon 03“Militarul a fost selectat şi a participat, în perioada 21 ianuarie – 28 decembrie 2015, la o misiune internaţională în Kabul – Afganistan. Petru Solomon a făcut parte din cei 32 de jandarmi români, care au organizat şi executat misiuni în zona de responsabilitate şi au contribuit la pregătirea cadrelor de poliţie afgană alături de militari americani, polonezi, finlandezi. Timp de 11 luni, subofiţerul a fost departe de casă, de familie, încercând să-şi execute misiunea încredinţată în cele mai bune condiţii”, potrivit comunicatului citat.

Militarul a fost avansat înainte de termen la gradul următor cu ocazia zilei de 1 decembrie. Întrebat dacă intenţionează să mai meargă peste hotare la misiuni internaţionale, Petru Solomon a declarat “că nu va da cu piciorul la o astfel de ocazie”.

jandarmi petru solomon 02Jandarmii români, membri ai celui de-al optulea contingent întors recent din misiunea “Resolute Support” a NATO din Afganistan s-au întâlnit pe 15 ianuarie 2016 cu ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, care, în cadrul unei festivităţi, i-a felicitat şi le-a acordat distincţia de onoare a Ministerului Afacerilor Interne cu însemn de război. Începând cu anul 2007, Ministerul Afacerilor Interne a participat cu aproximativ 400 de jandarmi şi poliţişti la misiuni de pregătire, consiliere şi mentorat în Afganistan. În premieră, din acest contingent, au făcut parte şi 3 jandarmeriţe. (ZCH NEWS)