Jale și prăpăd la Târgu Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

– şapte comune din Neamț au fost lovite de inundații

Joi seară, potopul și vijelia au acoperit mai multe zone din Târgu Neamț. Copaci arcuiți din cauza puterii vântului, străzi pline apă, curți inundate, toate au făcut parte din peisajul de aseară din orașul de sub Cetate și din comunele limitrofe. La Vânători, mai multe curți au fost inundate, multe fose septice au devenit arhipline şi au dat pe afară. „La Târgu Neamț, până la orele 19, situația nu era critică și nu s-au înregistrat incidente. Dar, dacă vremea va continua așa în orele următoare, este posibil să se întâmple unele accidente nedorite. Acum, suntem cu cei de la Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț și, momentan, situația e sub control”, a declarat Daniel Cucoș, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Târgu-Neamț.

Ploaia din ultimele două zile nu a ocolit şapte comune din județul Neamț. Până ieri, 6 iunie, mai multe locuințe din comunele Războieni, Tupilați, Țibucani și Petricani au fost inundate din cauza precipitațiilor abundente. În comuna Războieni au fost afectate şase case, 22 de gospodării au fost inundate, iar două persoane au fost asistate medical. Peste 200 de metri din drumul județean 208 G a fost afectat după ce apa a rupt acostamentul.

La Țibucani și Tupilați au fost inundate peste 40 de gospodării, iar pompierii au fost nevoiți să scoată apa inclusiv din subsolul unei biserici. Două persoane din comuna Țibucani au fost evacuate, iar în comuna Agapia, nouă podețe au fost distruse, 36 de persoane având accesul îngreunat către locuințe. În comuna Petricani a fost afectată o gospodărie, în comuna Grumăzești mai mulți kilometri de drum comunal au fost afectați de ape, iar la Borca, din cauza unui pod colmatat, apa din pârâul Crâșmei a ieșit din albie. Detaşamentele de pompieri Piatra Neamţ, Roman şi Târgu Neamţ s-au deplasat cu două autospeciale, trei motopompe, un ofiţer şi 10 subofiţeri în comunele Ţibucani şi Războieni pentru a scoate apa din gospodăriile afectate. Conform atenţionării meteorologice de cod galben, din după-amiaza zilei de 6 iunie, până în această seară, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată.  Se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 l/mp şi izolat 50 l/mp. (I. CĂLIN; M. TEODOROF; C. T. STURZU)

Jale și prăpăd la Târgu Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Jale și prăpăd la Târgu Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Jale și prăpăd la Târgu Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Jale și prăpăd la Târgu Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentNoi informații în cazul evaziunii de un milion de euro
Articolul următorMiriuță în discuții avansate cu Ștefan