Jale mare! Sucuri expirate de 63 de zile în judeţul Neamţ!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiJale mare la comercianţii de băuturi răcoritoare: inspectorii de la protecţia consumatorilor au descoperit produse expirate de mai bine de DOUĂ LUNI!

Din păcate, din motive care ne scapă în continuare, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Neamţ nu divulgă identitatea respectivilor „operatori economici”.

„Au fost identificaţi doi operatori economici ce aveau la comercializare băuturi răcoritoare în afara datei durabilităţii minimale stabilite de producător, respectiv:

  • 15 litri de băutura răcoritoare Coca Cola pet de 0,5 l – expirate de 30 zile şi peturi de 1,25 litri – expirate de 63 zile;
  • 1 litru suc KID la cutie tetrapak a 200 ml – termen depăşit de 30 zile”, se precizează în comunicatul de presă semnat de comisar şef adjunct, ec. Vlad Ciurea, carevasăzică proaspăt subprefect.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 9 amenzi în valoare de 19.000 de lei şi 13 avertismente.

Verificările s-au derulat în perioada 25 iulie – 5 august, la, după cum spuneam, 24 de „operatori economici” şi „s-au constatat abateri la 21 dintre aceştia”. Cine sunt aceştia, nu ştim!

Reprezentanţii CJPC Neamţ au mai descoperit „la unul dintre operatori că avea expusă la comercializare o cantitate de 6 litri băutură răcoritoare carbogazoasă cu îndulcitori şi aromă de portocale, ambalată la pet-uri, sub acţiunea directă a razelor solare, contrar condiţiilor de depozitare stabilite de producător”. De asemenea, la „11 operatori economici s-a constatat lipsa afişării simultane a preţurilor de vânzare pe bucată, respectiv pe litru”.

CJPC Neamţ a dispus oprirea temporară de la comercializare pentru 476 de litri băuturi răcoritoare şi sucuri,  în valoare de 1.795 de lei, precum şi oprirea definitivă pentru 22 de litri, în valoare de 111 lei. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentGheorghe Trofin, aproape consilier personal al primarului Daniel Harpa
Articolul următorOm de afaceri acuzat că a agresat o avocată
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.