0:00

Iuliu Maniu, comemorat la Sighet, ZCH NEWS - sursa ta de informații

La finele săptămânii trecute, PNŢCD l-a comemorat pe Iuliu Maniu, martirizat de comunişti în urmă cu 61 de ani în teribila închisoare Sighet. Într-o perioadă în care oportunismul şi laşitatea guvernează clasa politică, oamenii politici de statura fruntaşului ţărănist Iuliu Maniu par desprinşi din legende.

Un om care şi-a apărat convingerile, asumându-şi suferinţa şi moartea şi care a crezut, din tot sufletul că morala şi democraţia se aplică şi în politică, cu orice preţ. Un om care zace, undeva, într-o groapă comună, neştiut, asemeni principiilor pe care le-a slujit şi care astăzi au devenit derizorii.

De aceea, cinstirea memoriei Lui, a Lor, înseamnă cinstirea noastră prin reaşezarea pe linia corectă şi scara de valori a acestui Neam. Vineri, 7 februarie, PNŢCD a comemorat 61 de ani de la uciderea celui mai important om de stat român pe care l-a dat Transilvania, Iuliu Maniu.

Preşedintele filialei judeţene, Doru Dăncuş, a declarat că acest eveniment a devenit deja tradiţie: „De când am preluat conducerea organizaţiei judeţene, în fiecare an am organizat la Sighetu Marmaţiei un eveniment dedicat marelui Iuliu Maniu. Anul acesta se împlinesc 61 de ani de la moartea lui Iuliu Maniu, iar la manifestarea pe care am pregătit-o ne-am bucurat de prezenţa întregii conduceri centrale a partidului: a domnului Pavelescu, a prim-vicepreşedintelui Moisescu, secretarul general Ioan Mihăilă, care este şi deputat, vicepreşedintele Diana Tuşa – deputat, şi alţi colegi de-ai mei din ţară preşedinţi de filiale, care au şi funcţii în Biroul Naţional de conducere”.

Iuliu Maniu, comemorat la Sighet, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În programul manifestării a fost inclusă în primul rând vizitarea celulei din cadrul Memorialului Sighet, unde a murit Iuliu Maniu cu un moment de reculegere, după care s-a organizat un simpozion în sala de conferinţe a Consiliului Local Sighetu Marmaţiei, unde a fost lansată cartea lui Marin Pop din Sălaj, despre istoria PNŢCD şi PNŢ din perioada interbelică. A urmat şi un parastas de pomenire la cimitirul de la Cearda. (Gazeta de Maramureş)

Articolul precedentTineretul ONU din România
Articolul următorAsociația Producătorilor de Mobilă, propuneri pentru noul Cod Silvic