Luna ianuarie a debutat ceva mai liniştit pentru Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ. Asta se vede nu în raportul de activitate întocmit pe luna precedentă, ci în cuantumul amenzilor aplicate. Dacă în luna octombrie a anului trecut, de exemplu, pentru deficienţele constatate s-au aplicat amenzi de 2,5 miliarde de lei vechi, luna trecută valoarea sancţiunilor nu a depăşit 1,69 de miliarde de lei vechi. La cei 322 de angajatori verificaţi în ianuarie 2014 s-au găsit nu mai puţin de 469 de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă, al sănătăţii şi securităţii în muncă.

De exemplu, potrivit informării ITM Neamţ, în luna ianuarie au fost înregistrate 7 accidente de muncă soldate cu incapacitate temporară de muncă. În ce priveşte controalele efectuate în domeniul relaţiilor de muncă, inspectorii ITM au găsit şi de această dată 6 patroni la care lucrau la negru 11 persoane.

Amenzile aplicate pentru cazurile de muncă fără forme legale au fost de 110.000 lei. Au fost depistate, de asemenea, alţi 52 de angajaţi pentru care patronii au înregistrat cu întârziere contractul de muncă în registrul electronic de evidenţă a salariaţilor. Pentru aceste nereguli, inspectorii teritoriali de muncă Neamţ au aplicat sancţiuni în valoare de 7.000 de lei. (I.H.S)

Articolul precedent100.000 de lei pentru bisericile din Târgu-Neamț
Articolul următorAdio terenurilor de la captarea Pildeşti