Romanul s-a „șters pe bot” de gândul de a pune în zestrea municipiului cele aproape 70 de ha. de la Stația de Captare Pildești-Simionești (Cordun). Chiar dacă primarul Leoreanu a purtat tratative câteva luni bune cu omologul său din Cordun – Adrian Diaconu, romașcanul nu a reușit să pună la adăpost terenurile pe care se află principala și singura sursă de apă a orașului.

“Suma pe care ni s-a înaintat se apropie de 15 miliarde de lei vechi, cu 6-7 miliarde mai mult decât ne așteptam noi. Mi-aș fi dorit ca prețul să se apropie de 8 miliarde, bani pe care să-i plătim în două tranșe, pe doi ani. În cazul acesta, este prea scump, nu ne permitem”, a anunțat Laurențiu Leoreanu.

De precizat este faptul că respectivele terenuri nu pot fi valorificate în niciun fel. Pentru anul în curs, Primăria Roman mai are un parteneriat cu Primăria Cordun pentru construirea sensului giratoriu, însă primarul Leoreanu spune că nici pe acest obiectiv nu are, deocamdată, nicio noutate. La fel ca și pentru terenurile de la Stația de Captare există câteva probleme legate de proprietate, lucru ce trebuie rezolvat de administrația din Cordun. (C.M.)