0:00

ISU NEAMŢ: Probleme cu energia electrică la Ruginoasa şi Stăniţă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiISU Neamţ informează că, în această dimineaţă, la ora 5:00, din cauza unor defecţiuni la un transformator, sunt nealimentate cu energie electrică satul Ruginoasa (comuna Ruginoasa) şi satul Chicirea (comuna Stăniţa). Informaţiile obţinute telefonic provin de la E.ON Moldova Distribuţie SA, Centrul de Dispecer Medie Tensiune Bacău, primarii localităţilor şi şefii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă. „Se lucrează cu 3 echipe pentru înlăturarea defecţiunilor”, anunţă ISU Neamţ.

După o zi plină şi o noapte în care au ţinut utilajele în baze, în această dimineaţă de 29 noiembrie, de la ora 5:30, operatorii economici care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor judeţene acţionează cu 8 lucrători pe 4 sectoare de drumuri judeţene pentru combaterea poleiului prin împrăştierea de material antiderapant: DJ 155F Ceahlău; DJ 157 Papuc – Mărgineni; DJ 156A Dobreni – Horaiţa; DJ 156A Tazlău. Stocul antiderapant este format din 113,13 tone sare şi 769,17 tone nisip. Secţia Neamţ a CNADNR a acţionat cu 19 lucrători şi 19 utilaje pentru deszăpezire şi răspândire de material antiderapant pe 9 drumuri naţionale: DN 12 C: 1 ATB cu RSP+L; DN 15: 5 ATB cu RSP+L; DN 15 B: 2 ATB cu RSP+L şi 1 unimog cu RSP+L; DN 15 C: 1 ATB cu RSP+L; DN 15 D: 2 ATB cu RSP+L şi 1 unimog cu RSP+L; DN 2 : 4ATB cu RSP+L; DN 15 E şi; DN 15 F 1 ATB cu RSP+L; DN 17B : 1 ATB cu RSP+L. Starea părţii carosabile, conform raportării ISU, era umedă şi tratată cu material antiderapant. Stocul antiderapant era format din 2.083 tone sare şi 810 tone nisip.

Pe lângă cele trei misiuni de degajare a arborilor căzuţi raportate sâmbătă, 28 noiembrie, (două în municipiul Roman şi una în municipiul Piatra Neamţ), ISU mai pomeneşte, în raportul din această dimineaţă, de o a treia misiune de degajare a arborilor căzuţi pe partea carosabilă, pe DN 15D, în zona Dealul Mărului (Gâdinţi-Poienari).

În fine, ISU Neamţ anunţă că a fost aplicată o sancţiune contravenţională unui administrator de drumuri şi două sancţiuni pentru conducătorii auto. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentElevii CN ”Garabet Ibrăileanu”, premiu special pentru teatru
Articolul următorŞeful CJ Neamţ în inspecţie pe drumurile judeţene! GALERIE FOTO
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.