iasi ibraileanuElevii de la Colegiul Naţional ”Garabet Ibrăileanu” au obținut, vineri, 27 noiembrie, premiul special, la Festivalul Regional de Teatru intitulat ” Teatrul – un joc al ideilor”.

Competiția s-a desfășurat la Teatrul Municipal din Baia Mare, aceasta fiind cea de-a V-a ediție. La faza finală a concursului au fost selectate în finală cele mai bune 5 trupe de teatru ale elevilor care nu au afiliații cu circuitul profesional. Trupa de teatru a elevilor CN ”Garabet Ibrăileanu”, constituită în cadrul proiectului ”Forum Theatre – a Learning Instrument for Education” a participat în finala festivalului cu o piesă de teatru forum inspirată de problemele adolescenților, relația cu familia și alegerea carierei. Interpretarea artistică și scenariul original al celor 5 elevi din trupă a impresionat juriul festivalului care a acordat trupei de teatru premiul special.

Suntem bucuroși că am reușit să transmitem prin intermediul teatrului forum un mesaj legat de faptul că orice problemă are o soluție care se află la îndemâna noastră, că este important să comunici, să te faci auzit și să ceri ajutorul la nevoie” a menționat prof. Oana Vulpe, coordonatoarea proiectului. (M. TEODOROF)