0:00

Drumul judeţean 157 H (blocat – Mărgineni-Itrinești) şi drumul comunal 7 (închis – Târgu Neamț-Răucești) erau singurele sectoare de circulaţie rutieră care prezentau probleme sâmbătă (12 ianuarie) dimineaţă, la ora 7:00, potrivit unui raport al ISU Neamţ. În mediul online (Facebook) se vehicula că ar fi blocat şi sectorul de drum dintre Negriteşti şi Podoleni, postarea fiind însoţită şi de fotografii grăitoare:

ISU Neamţ anunţă două drumuri cu probleme, cetăţenii sesizează pe Facebook şi alte sectoare înzăpezite, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAcelaşi Raport al ISU Neamţ preciza că Secţia Neamţ a CNAIR a acţionat cu 13 lucrători şi 13 utilaje pentru deszăpezire şi împrăştierea de material antiderapant pe DN 12 C, DN 15, DN 15 B, DN 15 C, DN 15D; DN 15 E, DN 15 G, DN 17 B și DN 2 din judeţ, iar partea carosabilă era acoperită de zăpadă tratată și frământată în strat de 1-  2 centimetri. De asemenea, şi utilajele SC DRUPO SRL şi ale operatorilor care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene au acţionat cu 18 lucrători şi 9 utilaje pentru deszăpezire și răspândire de material antiderapant pe majoritatea sectoarelor de drumuri judeţene, în timp ce partea carosabilă este acoperită de zăpadă.

ISU Neamţ anunţă două drumuri cu probleme, cetăţenii sesizează pe Facebook şi alte sectoare înzăpezite, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFenomenul general valabil în această dimineaţă a fost însă gerul, cel puţin potrivit valorilor de temperatură măsurate în trei localităţi urbane şi pe Masivul Ceahlău:

Punct Măsurare Temperatură aer ( oC) Viteza vântului

(m/s)

Grosimea stratului de zăpadă (cm)
Piatra Neamț -10,4 1,4 22
Roman -9,6 3,0 16
Târgu Neamț -7,2 2,4 19
Vf. Toaca -13,2 20,0 81

Prognoza pentru următoarele 24 de ore dă câteva veşti bune: „Vremea  se va mai încălzi față de intervalul precedent, dar va fi local geroasă noaptea și dimineața. Cerul va fi noros ziua, când local la munte și pe arii mai restrânse în rest va ninge, apoi se va mai degaja. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în cursul zilei, iar la munte va avea viteze de până la 80 km/h, spulberând zăpada. Izolat, se va semnala ceață cu depunere de chiciură. Temperaturi maxime: -2 la 2 grade. Temperaturi minime: -11 la -8 grade”, potrivit Raportului ISU Neamţ.

ISU Neamţ anunţă două drumuri cu probleme, cetăţenii sesizează pe Facebook şi alte sectoare înzăpezite, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Coada Lacului Izvorul Muntelui este îngheţată. De la viaductul din Poiana Largului până aval 0,2 kilometri de barajul Topoliceni, pe o lungime de 5 kilometri, tronsonul prezintă aglomerări de gheţuri cu grosimi cuprinse între 0,1-2,0 metri. Temperatura aerului la Staţia hidrometrică Frumosu, la ora 6:00, era de -11,0 oC. Curge zai pe 50% din suprafaţa apei. Nivelurile şi debitele au fost oscilante. Nu s-au semnalat probleme deosebite”, precizează ISU Neamţ în legătură cu starea râului Bistriţa, curs de apă cunoscut pentru problemele pe care le face în sezonul de iarnă.

ISU Neamţ anunţă două drumuri cu probleme, cetăţenii sesizează pe Facebook şi alte sectoare înzăpezite, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNu în ultimul rând, ISU Neamţ mai precizează că, în centrele de asistenţă socială pentru primirea persoanelor fără adăpost, au fost cazate 66 de persoane: Piatra Neamţ – 30, Roman – 7, Roznov – 8, Târgu Neamţ – 21. (ZCH NEWS)

Articolul precedentTârgu-Neamţ: Terenul de sub LIDL aduce Primăriei Târgu Neamț 80% din acțiunile de la Băile Oglinzi
Articolul următorAproape 400 de schiori pe pârtia Cozla, 4 accidente de la deschidere
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.