0:00

Aproape 400 de schiori pe pârtia Cozla, 4 accidente de la deschidere, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: O tânără de 16 ani a suferit un traumatism de membru inferior în această seară tot după o căzătură. Salvamontiștii i-au acordat primul ajutor și au solicitat o ambulanță să o transporte la spital.

 

 

Aproape 400 de schiori pe pârtia Cozla, 4 accidente de la deschidere, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiȘtire inițială: Ziua de astăzi, 13 ianuarie, este una de vârf pentru pârtia Cozla din Piatra-Neamţ, unde aproape 400 de schiori au ales să-şi petreacă duminica, după cum a estimat Adrian Alăzăroaei, coordonatorul dispozitivului Salvamont. Printre schiori sunt şi foarte mulţi copii, care se bucură de ultima zi de vacanţă. În condiţiile unui număr mare de începători, n-au lipsit nici accidentele, niciunul de gravitate extremă. Ultimul a avut loc astăzi, la câteva minute după ora 13.

O domnişoară de 24 de ani, din Iaşi, începătoare, într-un viraj, mergând în plug, a prins o denivelare în zăpadă şi a venit în întoarcere din genunchi. Are suspiciune de fractură la membrul inferior stâng. Este al patrulea accident. Am avut două în ziua deschiderii: un bărbat de 33 de ani, cu suspiciune de fractură de humerus, predat la ambulanţă, şi un alt bărbat cu luxaţie de capsulă humerală, care nu a dorit să fie transportat la spital. Şi am mai avut sâmbătă un copil de 14 ani, tot începător, care a căzut cu faţa în zăpadă şi a avut hemoragie nazală. I s-a scordat primul ajutor, s-a oprit hemoragia şi el a continuat să schieze”, a declarat salvamontistul Adrian Alăzăroaei.

Aproape 400 de schiori pe pârtia Cozla, 4 accidente de la deschidere, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiStratul de zăpadă de pe pârtie măsoară cam 20 de centimetri, iar în condiţiile meteo de astăzi a început să se înmoaie, însă încă rezistă. Sâmbătă a fost şi un incident tehnic la instalaţia de telescaun. După pauza dintre orele 15 şi 16, instalaţia n-a mai pornit, din cauza unei probleme de natură electrică a cărei rezolvare a durat mai bine de o oră. Din acest motiv, programul a fost prelungit până la ora 21,30.  În mod normal, dacă nu intervin alte incidente, în această seară, la ora 20, programul se încheie, cu verificarea pârtiei – să nu mai rămână vreun schior-, iar instalaţia de noctură se închide.

C.M.

Articolul precedentISU Neamţ anunţă două drumuri cu probleme, cetăţenii sesizează pe Facebook şi alte sectoare înzăpezite
Articolul următorAccident pe pârtie: un schior care cobora cu spatele, în stare gravă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.