pietricica turism

Un bărbat de 43 de ani, din Piatra-Neamţ a fost accidentat grav, în această seară, pe pârtia Cozla, în timp ce cobora cu spatele. Un schior care venea dintr-o laterală, i-a agăţat schiurile, bărbatul s-a răsucit de vreo două ori prin aer şi apoi a căzut. Accidentul s-a petrecut la câţiva metri de un salvamontist, care patrula pe pârtie şi a realizat imediat că victima este în stare gravă, cel mai probabil cu fracturi la nivelul articulaţiei şoldului.

Schiorul mergea cu spatele, nu tare, probabil se uita după copilul lui”, a declarat Adrian Alăzăroaei, şeful dispozitivului Salvamont. “A venit o persoană care, fiind pârtia aglomerată, a trecut pe lângă el, i-a agăţat schiurile. Colegul nostru ne-a chemat de urgenţă, cu targa şi cu trusa de prim-ajutor, l-am imobilizat pe schior şi am solicitat ATV-ul pentru a-l transporta, targa fiind prinsă de ATV şi noi susţinând targa”.

Bărbatul avea simptomele unui şoc post-traumatic şi striga continuu de durere. A fost transportat, de urgenţă, la spital şi este posibil să ajungă direct în sala de operaţie.

C.M.