0:00

Târgu-Neamţ: Terenul de sub LIDL aduce Primăriei Târgu Neamț 80% din  acțiunile de la Băile Oglinzi, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Harpa-în-vară-la-Băile-Oglinizi-alături-de-administrator

Finalul anului 2018 a însemnat pentru Primăria Târgu Neamț finalizarea unei tranzacții care îi aduce în conturi suma de 2.740.000 lei. Banii provin în urma vânzării terenului în suprafață de 7.839 mp de sub magazinul LIDL din Târgu-Neamţ . Banii, mulți pentru un oraș ca Târgu Neamț, au fost folosiți pentru achiziționarea de acțiuni de la SIF Transilvania, care avea majoritatea în societatea care deține Băile Oglinzi.

„Terenul de sub clădirea LIDL a fost vândut pentru a rezolva problema staţiunii Băile Oglinzi, mai ales că noi am plătit încă de anul trecut pentru acţiuni, în dorinţa de a deveni proprietari 100%. Cu o parte din banii încasaţi de la LIDL am cumpărat dela SIF Transilvania 80% din acţiunile de la Băile Oglinzi urmând să mai găsim bani să cumpărăm şi diferenţa de acţiuni de 20%. După ce vom deveni 100% proprietari vom depune proiecte europene sau guvernamentale pentru a reabilita şi moderniza staţiunea. Și celălalt teren de lângă LIDL intenţionăm să-l scoatem la licitaţie, iar cu banii obţinuţi vom reabilita ştrandul din Parcul Cetate şi o să investim în infrastructura oraşului. Nu vom renunţa în a accesa fonduri europene. Până acum avem 5 sau 6 proiecte finanţate urmând ca şi în perioada următoare să depunem proiecte pe fonduri europene”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.

Pentru licitaţia de la celălalt teren de la LIDL deja s-au anunţat doi participanţi: LIDL şi un potent om de afaceri din Târgu-Neamţ, care deţine depozite en-gros, market-uri şi o pensiune.

C.T. STURZU

Articolul precedentCSM Ceahlăul, reunire pe 14 ianuarie, pentru returul campionatului
Articolul următorISU Neamţ anunţă două drumuri cu probleme, cetăţenii sesizează pe Facebook şi alte sectoare înzăpezite
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.