0:00

IȘJ Neamț a publicat broșura de admitere la liceu (document), ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn format electronic, mai întâi, broșura de admitere la liceu în anul școlar 2023-2024 a fost publicată de Inspectoratul Școlar Neamț, pe site, de luni, 8 mai. Exemplarele tipărite trebuie să ajungă la elevi și părinți până vineri, 12 mai, conform calendarului oficial.

Broșura are 104 pagini și cuprinde toate informațiile necesare absolvenților de clasa a VIII-a care se pregătesc de evaluare națională și admitere: număr de locuri, soecializări, calificări, când sunt programate testele de aptitudini și testele de verificare la limbi moderne, școlile care organizează testările, formularele de înscriere pentru romi și copii cu CES, etc.

Din noutățile acestui an menționăm faptul că olimpicii naționali și internaționali intră la orice liceu doresc fără a mai susține evaluarea națională, probe de aptitudini sau testele la limbi moderne, cu o simplă cerere adresată comisiei județene de admitere și depusă în perioada 7-9 august. Noutate este și scoaterea din media de admitere a mediei generale de absolvire a gimnaziului, elevii intrând la liceu doar pe baza mediei obținute la evaluarea națională și a opțiunilor bifate în fișă. Media generală de absolvire a gimnaziului mai contează doar ca al patrulea și ultim criteriu de departajare la repartizarea computerizată.

Situația exactă a planului de școlarizare poate fi studiată de la pagina 30 a broșurii, pe care o publicăm integral mai jos.

DOCUMENT ADMITERE

 

Cristina Iordache

Articolul precedentProces pentru ultraj la un pădurar din Rediu
Articolul următorAtenţie şoferi! Transport agabaritic pe traseul Săvineşti – Rafinăria Brazi