0:00

Proces pentru ultraj la un pădurar din Rediu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat din localitatea Socea, comuna Rediu, s-a supărat pe pădurarul din localitate după ce a fost prins cu lemn fără acte, iar în urma unui puseu de nervi, s-a ales cu un proces penal. El a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț care l-au pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

Totul a început pe 16 ianuarie 2023, când bărbatul a tăiat fără drept trei arbori din pădurea tatălui său, fiind surprins de pădurar. Acesta a aplicat legea, a dus lemnul  în custodia Ocolului Silvic Tazlău. Pe 13 februarie s-a întâlnit cu pădurarul care, nu uitase incidentul și l-a amenințat cu moartea, completând cu o altă amenințare, aceea  că îi va incendia locuința.

În aceeași zi, după ce pădurarul a ajuns acasă, a primit un telefon de la agresor,  care i-a amintit ce-i spusese mai devreme, conversație auzită și de soția lucrătorului silvic. La audieri, a recunoscut discuțiile cu pădurarul dar nuanțat, fără amenințări. Cu toate acestea a fost pus sub acuzare și trimis în judecată. Rămâne de văzut ce vor stabili judecătorii în acest caz.

(G.S.)

Articolul precedentGaşca Zurli vine la Piatra-Neamţ
Articolul următorIȘJ Neamț a publicat broșura de admitere la liceu (document)
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.