Irina Bordeanu a devenit sâmbătă, 4 august, vicecampioană națională în proba junioarelor I de alergare montană pe distanța de 6 kilometri. Sportiva CS Ceahlăul Piatra Neamţ s-a calificat astfel la Campionatul Mondial de alergare montană, ce va avea loc în Andorra. Eleva antrenoarei Iulia Olteanu Negură a încheiat cursa de la Câmpulung Moldovenesc în 40 de minute și 4 secunde, fiind în urma colegei de la echipa națională, Alexia Hecico, de la LPS Baia Mare (38 minute și 42 secunde), dar înaintea Loredanei Viziteu (LPS Botoșani – 40 minute și 10 secunde).

IRINA BORDEANU (prima din dreapta, echipament galben-negru)

„Ocupantele podiumului la campionatul național din acest an s-au calificat la Campionatul Mondial. O avem pe Irina printre aceste componente ale echipei naționale și suntem bucuroși de performanța sa. Ea a rămas să continue pregătirea pentru concursul din septembrie”, a declarat Iulia Olteanu Negură.

Irina Bordeanu se pregătește la Piatra Neamț până pe 20 august, când va ajunge în cantonamentul echipei naționale de la Piatra Arsă. Acolo, alături de celelalte colege, sportiva va rămâne până pe 13 septembrie, când tricolorele vor pleca spre Andorra.

IULIA OLTEANU NEGURĂ şi IRINA BORDEANU

„Avem deja un program bine stabilit și pentru cantonamentul din Piatra Arsă, acolo unde vom încerca să ducem echipa la un nivel foarte bun în vederea atingerii obiectivului nostru, adică să luăm o medalie la mondiale”, a mai precizat Iulia Olteanu Negură.

În 2017, echipa națională a României, cu sportiva de la CS Ceahlăul în componență, a devenit campioană mondială la junioare. În afara Irinei Bordeanu, la naționalele de alergare montană de la Câmpulung Moldovenesc au mai concurat pentru CS Ceahlăul-LPS Piatra Neamț și Laura Corhană, care a terminat cursa pe locul 7, dar și Loredana Manașcu, care a trecut linia de sosirea a zecea. (ZCH NEWS; FOTO: CS Ceahlăul Piatra Neamţ)

Articolul precedentPână pe 24 august pot fi cumpărate titluri de stat cu un leu
Articolul următorFOTO&VIDEO Târgnemţeni la mitingul de la Bucureşti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.