Mai multe persoane din zona Târgu-Neamţ au plecat, în noaptea de 9 spre 10 august, la protestul din Piaţa Victoriei din Bucureşti, cu maşinile personale. Unii dintre ei au sosit acasă din străinătate în perioada concediilor şi au dorit să participe la acest protest, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de actuala guvernare. Din grupul celor din Târgu-Neamţ o doamnă ne-a mărturisit faptul că totul a fost o diversiune din partea jandarmeriei.

FOTO&VIDEO Târgnemţeni la mitingul de la Bucureşti, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Dau cu gaze să împrăştie lumea. Am fost în faţă şi nu a forţat nimeni cordonul. Oamenii fug de gaze în spate şi imediat ce trece efectul şi se apropie din nou de cordon se dă iar cu gaze. Sunt pline străzile din jurul pieţei. Cred că scopul este să nu se poată estima câţi oameni sunt în stradă de fapt. Au împrăştiat oamenii. Dar nu se termină aşa. Oamenii pleacă acum din cauza gazelor, dar cred că o să revină. Mulţumim forţelor de ordine, care pentru câţiva bezmetici ne sufocă pe toţi cu gaze lacrimogene. Sunt de toată jena, mai ales că îi cunosc pe cei care agită spiritele, i-am văzut şi noi. Nu le-a spus nimeni că nu se dă fotbal. Sunteţi cu sutele domnilor jandarmi şi nu puteţi băga în dube nişte bezmetici”, ne scria de pe telefon, vineri seară, o doamnă din Târgu-Neamţ, în timp ce se afla în mijlocul evenimentelor.

FOTO&VIDEO Târgnemţeni la mitingul de la Bucureşti, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO altă tânără din Târgu-Neamţ ne spune: „Au dat cu gaze lacrimogene în oamenii paşnici care stăteau pe trotuare. A fost ceva de groază. E revoltător şi strigător la cer. Jandarmeria s-a comportat violent şi la comandă. Erau nişte huligani, mai bine zis instigatori, care aruncau cu pietre în jandarmi. Nu făceau parte din diaspora sau veniţi să protesteze împotriva guvernului. Împingeau oamenii din spate către jandarmi şi la un moment dat i-am văzut că se salutau cu jandarmii”.

Publicată de Giulia Soldan pe Vineri, 10 august 2018

Unii dintre cei care au participat aseară la proteste intenţionează să rămână şi azi în Bucureşti, pentru a protesta în continuare. (C.T. STURZU)

Articolul precedentIrina Bordeanu, vicecampioană naţională la alergare montană
Articolul următorFOTO&VIDEO CSM Ceahlăul-CSM Roman 2-1 (0-1) * Opiniile antrenorilor * Mateiciuc, în discuţii cu Foresta Suceava
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. si daca doamnele au fost la bucuresti ce mare scofala au realizat , sau ales cu o portie de gaze lacrimogene, cu imbranceli , oboseala , bani cheltuiti pe drum , mancare ,etc !!daca aveau nemultumiri se pot adresa in scris organelor competente si primeau raspuns ln 30 de zile ,,la revenire cei din urbe nu va vor astepta cu flori in gara !!!!

Comments are closed.