0:00

A doua emisiune de titluri de stat cu valoare nominală de un leu destinată exclusiv populației se încheie pe 24 august. Poate cumpăra aceste titluri de stat orice persoană care a împlinit 18 ani la data achiziției și dovedește că este rezident. Suma maximă pe care o poate investi o persoană este 200.000 lei, iar în perioada subscrierii oricine poate anula suma subscrisă, dacă depune o cerere în acest sens. Această a doua emisiune din programul Tezaur-Centenar are scadență la 3 ani, dobânda este de 4,5% pe an și veniturile sunt neimpozabile.

Până pe 24 august pot fi cumpărate titluri de stat cu un leu, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune.Titlurile de stat pot fi cumpărate în perioada 1-24 august 2018 de la toate unităţile operative de trezorerie, indiferent de domiciliul fiscal, iar în perioada 1-23 august 2018 prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română SA, din mediul urban, iar în perioada 1-22 august 2018 din mediul rural. Cumpărarea titlurilor de stat se poate realiza prin numerar, dar şi prin virament bancar, prin unităţile operative ale Trezoreriei Statului cât şi prin oficiile poştale din reţeaua Companiei Naţionale Poşta Română SA”, a precizat Cristina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Administrației Finanțelor Publice (AFP) Neamț.

Până pe 24 august pot fi cumpărate titluri de stat cu un leu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDreptul de proprietate asupra titlurilor de stat este transferat moștenitorilor legali care prezintă documente legale doveditoare, în cazul decesului. Prima emisiune de titluri de stat Centenar pentru populație, lansată de Ministerul Finanțelor Publice în luna iulie, are scadența la 5 ani și dobânda 5% pe an. Au fost cumpărate titluri în valoare de peste 786 milioane lei, în total. Deocamdată, potrivit MFP, nu a fost reglementată răscumpărarea anticipată, nici posibilitatea de transfer a dreptului de proprietate asupra titlurilor de stat. (C.I.)

Articolul precedentPoliţist lovit cu furca în cap, agresorul reţinut
Articolul următorIrina Bordeanu, vicecampioană naţională la alergare montană
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.