Sâmbătă, 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, la Nemțișor, comuna Vânători–Neamț, a avut loc inaugurarea Monumentului închinat martirilor căzuţi pentru apărarea ţării în cel de-al Doilea Război Mondial, a cărui schiță a fost gândită și desenată de părintele arhimandrit Iustin Pârvu. Monumentul a fost construit de Asociația Creștin-Ortodoxă „În Munții Neamțului”, reprezentată de inimosul președinte Neculai Luca.

14.000 de soldați și locuitori din zona frontului și-au pierdut viața în zona culmii Pleșului (Târgu Neamț, Răucești, Oglinzi, Valea Culeșei, Poiana Groși, Mănăstirea Neamț, Nemțișor, Lunca-Vânători Neamț), în vara anului 1944 – cea mai sângeroasă și mai mare pierdere de război de pe teritoriul României în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

La eveniment nu au putut lipsi politicienii județului, în frunte cu lideri de partide, membri de partid, candidați la aceste alegeri locale. Invitat de onoare a fost ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Programul a cuprins decernarea diplomelor, plachetelor și medaliilor veteranilor de război, urmașilor eroilor neamului, precum și oficialităților locale și centrale. Programul s-a încheiat cu alocuțiunile invitaților și distribuirea de broșuri cu istoricul monumentului. (C.T. STURZU)

Articolul precedentEvaluare Națională: Elevii de clasa a VI-a deschid „balul”
Articolul următorSe caută morţii din listele electorale! S-au găsit 1.563! Alţi 1.014, „în studiu”!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.