Elevii de clasa a VI-a intră luni, 23 mai, în febra Evaluării Naționale, prima probă fiind cea de Limba română și comunicare. Cel de-al doilea test,  proba la Matematică și științe, a fost programat pentru 24 mai. După elevii de clasa a VI-a, cei  de clasa a IV-a vor susține, în 30 mai, proba la Limba română, iar în 31 mai la Matematică. În 2 iunie va avea loc proba la Limba maternă. Nici elevii de clasa a II-a nu vor scăpa de aceste teste. Astfel, proba la Limba română (scris) va avea loc pe 6 iunie, pe 7 iunie (citit), Limba română pentru minoritățile naționale scris/citit – 7 iunie, Matematică – 8 iunie, Limba maternă – 9 iunie (scris) și 10 iunie (citit).

Potrivit metodologiei, „testele vor fi evaluate în cadrul unităților de învățământ de cadrele didactice care predau în respectivele școli. În cazul în care numărul de cadre didactice dintr-o unitate de învățământ este insuficient, președintele Comisiei de organizare și de administrare a evaluărilor din respectiva unitate de învățământ solicită comisiei județene/a municipiului București nominalizarea unor cadre didactice din alte școli. Înainte de începerea procesului de evaluare, președintele din centrul de evaluare are obligația de a asigura o sesiune de instruire pentru evaluatori”.

Rezultatele evaluărilor nu se vor trece în catalogul clasei. Acestea vor fi valorificate la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, consemnarea în portofoliul educațional al elevului, respectiv informarea părinților/reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate. (M.T.)

Articolul precedentAccident mortal în oraşul Siret
Articolul următorÎPS Teofan, la sfințirea Monumentului Eroilor din Nemțișor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.