ionut savin 01Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Piatra-Neamţ a rămas tot cu şef interimar şi după concursul care s-a desfăşurat în ziua de 27 octombrie la sediul IPJ Neamţ. În cursă s-au înscris 3 ofiţeri, însă doi dintre ei nu îndeplineau condiţiile obligatorii pentru ocuparea funcţiei, iar al treilea (Ionuţ Savin) n-a reuşit să obţină nota 7 la interviul pe teme profesionale – singura probă de examen.

Ionuț Savin a fost șef o vreme la Compartimentul de prevenire a criminalității din cadrul Poliţiei Judeţene Neamţ, după care a devenit ofiţer de serviciu, în sensul că lucrează la poarta inspectoratului, unde notează în registru persoanele care intră, cu diverse treburi, în instituţie.

ionut savin 02În ultimii ani s-a făcut remarcat, însă, prin înregimentarea în rândul cavalerilor de Malta, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Cetatea Neamţului. Proaspătul cavaler a fost îmbrăcat în uniformă de poliţist pe parcursul ceremoniei religioase din capela cetăţii. La concurs, însă, binecuvântările nu l-au ajutat prea mult, dar poate data viitoare o să fie cu noroc, pentru că oricum se va relua întreaga procedură de organizare a examenului şi are dreptul să se înscrie din nou.

Funcţia de şef al Biroului de Ordine Publică – una importantă într-un oraş ca Piatra-Neamţ unde sunt multe probleme legate de siguranţa în stradă – este vacantă de la începutul acestui an, de când comisarul şef Nicolae Gherasim s-a pensionat, după ce a provocat un accident rutier, a dus victima la spital şi a dispărut. Până la jumătatea anului 2015, şef al BOP a fost comisarul şef Gheorghe Apătatei, pe bază de împuternicire, însă în vară şi comisarul şef Apătatei s-a pensionat de drept, dar nu s-a retras la ţară, ci lucrează în continuare la Poliţia locală Piatra-Neamţ. Deocamdată, până ce se va prezenta la concurs candidatul care să obţină minim nota 7, şef interimar este Bogdan Constantin Frunză. (ZCH NEWS)

Articolul precedentSpaniolii şi portughezii nu i-au uitat pe… “căpşunari”
Articolul următorCu ochii pe cer: Venus, Marte şi Jupiter într-o conjuncţie rară
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.