Inspectorul Ionuţ Matache este singurul ofiţer care a obţinut notă peste 7 la concursul organizat, ieri, pentru ocuparea funcţiei de şef al Poliţiei Roznov. Toţi cei 4 contracandidaţi ai săi au picat şi lucrurile au fost la un pas de a se repeta după scenariul din februarie când a fost un alt concurs, tot cinci candidaţi, şi nici unul nu a luat nota de trecere.

Poliţia Roznov – o zonă grea din cauza furturilor de pe platforma Săvineşti – nu a mai avut şef titular din 2010, când comisarul Constantin Nechita a fost destituit la capătul mai multor cercetări disciplinare. De atunci, unitatea a fost condusă numai pe bază de împuternicire, iar funcţia nu a putut fi scoasă la concurs decât după ce Nechita a pierdut procesele în care a cerut reînscăunarea sa.

Deocamdată Poliţia Roznov este condusă de comisarul şef Constantin Asavinei, care va rămâne în funcţie până spre sfârşitul lunii, când va fi instalat oficial Ionuţ Matache. Până acum, ofiţerul a lucrat la Serviciul de arme şi muniţii, iar de doi ani la Biroul de control intern. (C. MIRCEA)

Articolul precedentPMP Târgu-Neamț trage spre… dreapta
Articolul următorȘeful PDL despre Ștefan și Leoreanu: “Dacă îi dau afară, le fac un bine”