pietricica turism

ionel ciubotaru nou_resizeIonel Ciubotaru, primarul ales la Roznov, dar ”nerecunoscut” de Judecătoria Piatra-Neamț, a fost validat, astăzi, 5 iulie, de magistrații de la Tribunalul Neamț.

Hotărârea, pronunțată în această după-amiază, este definitivă, dar încă nu se știe motivația. Însă, conform motivelor de apel invocate de Ionel Ciubotaru, soluția instanței nu avea cum să fie alta. În această situație va fi obligat să demisioneze din funcția de viceprimar, pentru a-și putea prelua mandatul de primar.

Nici nu pot să mă bucur încă, după tot stresul prin care am trecut”, ne-a declarat primarul, imediat după aflarea deciziei instanței. ”Cred că o să desfac o șampanie. M-am gândit și la viceprimar, dar acum chiar vreau să încerc să mă relaxez și să mă bucur”.

Principalul motiv pentru care Judecătoria Piatra-Neamț l-a invalidat pe Ionel Ciubotaru a fost o hotărâre a Înaltei Curţi, care a decis, în 2015, ca aleşilor locali condamnaţi prin sentinţă definitivă să le înceteze mandatul. Judecătorii de la Piatra-Neamț au dedus că pot extinde raționamentul și au interpretat că, pe cale de consecință, mandatul unui primar condamnat nici nu poate începe. Asta în condițiile în care Ionel Ciubotaru nu avea nicio restricție a drepturilor civile, și-a depus candidatura legal și i-a fost acceptată fără probleme, a fost votat, iar condamnarea lui la 6 luni cu suspendare, pentru conflict de interese, deja își făcuse efectul.

Invalidarea cu ”cântec” a primarului de Roznov s-a datorat unui grup de 6 localnici, toți membri sau simpatizanți PNL, care l-au contestat și au fost parte în proces. (C.M.)