0:00

În fine, ceva util: Demonstraţie de prim ajutor la Ponton Bâtca Doamnei!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAsociaţia „Fii Activ” vă invită la o demonstraţie de prim ajutor, duminică, 10 iulie, de la ora 17:00, la Ponton Lacul Bâtca Doamnei, anunţă organizatorii pe portalul propriu.

“Fiecare dintre noi ar trebui să ştie să acorde primul ajutor persoanelor care au suferit unele accidente. Oricât de rapid am suna la 112 şi oricât de repede ar ajunge la victimă un echipaj medical specializat, există situaţii în care primul ajutor trebuie acordat urgent. Fie că este vorba despre un stop cardio-respirator, o fractură sau o banală julitură este important ca fiecare cetăţean să aibă cunoştinţele necesare pentru a acționa rapid și eficient în timp de criză. Aceste cunoștințe, când sunt implementate corect, au potențialul de a salva vieți”, potrivit sursei citate.

Proiectul este parte a programului “Global Citizens Fellowship”, finanţat de Universitatea UCLA, iar iniţiativa aparţine nemţeanului, de doar 21 de ani, Mihai-Alexandru Popescu, student în anul doi la prestigioasa universitate americană.

“Ideea proiectului este predarea gratuită a unor cursuri de prim ajutor și de resuscitare cardio-pulmonară în județul Neamț, în special tineretului, prin intermediul școlilor. Dacă în majoritatea țărilor dezvoltate sunt oferite diferite astfel de cursuri, din păcate România încă nu a remarcat potențialul maxim al acestei oportunități. Mihai-Alexandru Popescu crede că lipsa cunoștințelor de prim ajutor rămâne un gol în educația universală a elevilor, proiectul fiind creat cu scopul de a combate într-un mod direct golul de informaţii, dar și cu gândul că într-o zi, un beneficiar al cursurilor va salva o viață”, mai afirmă organizatorii.

Intrarea este liberă! Detalii se pot afla pe pagina de Facebook a evenimentului. (ZCH NEWS)

Articolul precedentRezultate finale Evaluarea Națională: S-a dus „sfertul academic”
Articolul următorIonel Ciubotaru obligat de instanță să demisioneze din funcția de viceprimar!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.